Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff bevestigt grote Mercedes-wijziging: "En mogen niet klagen over Verstappen"

Mercedes is al twee jaar niet in staat gebleken om Red Bull en Max Verstappen uit te dagen voor de wereldtitel. Teambaas Toto Wolff bevestigt dat het team een andere weg is ingeslagen en nooit zal klagen.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In 2021 vochten Mercedes en Red Bull nog een fel robbertje uit in de Formule 1. Uiteindelijk ging Max Verstappen met de rijderstitel aan de haal en won Mercedes voor de achtste keer op rij het constructeurskampioenschap. Nu ziet de wereld er al een tijdje heel anders uit, want Lewis Hamilton en George Russell beschikken sinds begin 2022 niet meer over een winnende bolide. Mercedes steekt er veel werk in om de dominantie van Verstappen te doorbreken, maar stuit iedere keer op nieuwe problemen. Teambaas Toto Wolff vindt dat er niet geklaagd mag worden over de zege- en titelreeks van Verstappen en Red Bull.

"Wij moeten terugslaan", is Wolff stellig bij CNBC. "Je mag niet over Verstappen klagen als je zelf tweede staat in het kampioenschap. We moeten een betere auto ontwikkelen en beter presteren om Red Bull te kunnen verslaan. Uiteraard is het beter voor de fans en kijkers als de strijd feller is tot het einde, maar dat moeten wij dan voor elkaar zien te boksen."

"Glas is bij mij altijd halfleeg"

De Oostenrijkse teambaas vertelt dat Mercedes drastische veranderingen heeft toegepast in de achtervolging op Red Bull. "Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar het glas is bij mij altijd halfleeg. Ik heb in mijn leven nooit echt vertrouwen gehad, want ik kijk zie het glas altijd halfleeg. We hebben het concept van de auto volledig veranderd, want hij presteerde niet zoals gehoopt in de laatste twee jaar. Het is nu zaak om de bolide zo goed mogelijk te ontwikkelen. Onze coureurs hebben in elk geval de juiste mindset. We gaan in de aanval."

Wolff sluit af door te stellen dat de combinatie bolide en coureur de sleutel tot succes is. "De beste coureur wordt nooit kampioen in de slechtste auto en andersom. Het gaat erom dat je fundamenteel over een goede auto beschikt en daar een sterke coureur aan toevoegt. Dat is altijd de winnende combinatie."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"