Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verklaart hernieuwde interesse voor Sainz

Op de vrijdag in Groot-Brittannië meldde Toto Wolff dat Mercedes weer interesse heeft in de diensten van Carlos Sainz. Tijdens de persconferentie verklaart de teambaas waarom.

Wolff Great Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De soap rond Carlos Sainz is nog niet voorbij. De Spanjaard is hard op zoek naar een stoeltje voor 2025 en leek recent een overstap naar Mercedes uit te kunnen sluiten. Toto Wolff wilde investeren in jong talent en gooide zo de deur dicht voor Sainz, die wel nog uit Audi, Williams en Alpine kon kiezen.

Vlak voor het begin van het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië kwam Wolff echter terug op zijn woorden. De Oostenrijker gaf toe dat Sainz weer op zijn lijstje staat, terwijl het er toch op leek dat Andrea Kimi Antonelli het zitje zou gaan bemachtigen. Tijdens de persconferentie op Silverstone verklaart Wolff waarom hij weer interesse heeft in Sainz. Het heeft ook te maken met de jonge Antonelli.

"Het Formule 2-seizoen van Antonelli is lastig", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Het duo (Antonelli en Oliver Bearman red.) heeft niet het gewenste niveau gehaald en het team van Prema onderkent dat. Dat is niet super, maar afgelopen weekend in Oostenrijk ging het wel fantastisch. De snelheid was aanwezig en de fout zat hem in het wegrijden. Dat gaat om routine. Het is echter duidelijk dat Kimi flink onder druk staat. Er wordt veel over hem gesproken en zijn cijfers in de karts zijn uniek. Dan neemt de druk automatisch toe."

Wolff wil de komst van Antonelli overigens niet uitsluiten en blijft vaag over de kansen van Sainz. "De vader van Antonelli zegt altijd dat een kampioen in koud water gegooid moet worden en moet zwemmen. Ze zijn daar heel erg duidelijk over, maar de rijdersmarkt is erg dynamisch en interessant. Sommige coureurs en teams hebben meer opties. Ik had recent een mening en deze week heb ik weer een andere mening..."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel