Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff-vervanger onder de indruk van Red Bull: "Zij bepalen de standaard"

Na 16 races in het huidige Formule 1-seizoen sleept Red Bull Racing het constructeurskampioenschap binnen na de Grand Prix van Japan. Een prestatie waar ook de andere teams hun petje voor afnemen.

Red Bull Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Japan stond Max Verstappen weer 'ouderwets' op het bovenste treetje van het podium, maar Red Bull had daarnaast nog een feest te vieren, ze hebben namelijk het constructeurskampioenschap van 2023 binnengehaald. Een prestatie waar menig team op de grid alleen maar van kan dromen.

Zo is het ook voor Mercedes inmiddels alweer twee jaar geleden dat zij voor het laatst de constructeurstitel wonnen. Zij weten dus nog wel hoe dit voelt. Aangezien Mercedes-teambaas Toto Wolff vanwege een operatie niet aanwezig is in Japan, feliciteert Bradley Lord, Chief Communications Officer, Red Bull Racing met het constructeurskampioenschap namens het team van Mercedes. "Wij hebben het geluk gehad om te weten hoe zo'n succes voelt. En we kunnen alleen maar bewondering hebben voor Red Bull en de standaard die zij hebben bepaald dit jaar. Die standaard is een heel erg duidelijk doel voor ons allemaal om ons op te richten in 2024 en verder."

Verschillende strategieën

De Mercedes-coureurs hedden de strategie gesplit in Suzuka: "Lewis (Hamilton) reed binnen de absolute limiet van de auto met zijn tweestopper, en George (Russell) gokte op de éénstopper om te kijken of we dat konden laten werken. En ja, dan is uiteindelijk vijfde en zevende beter dan zesde en zevende, en dit helpt ons het aantal verloren punten ten opzichte van Ferrari te minimaliseren."

De twee mannen kwamen elkaar op de baan ook een aantal keer tegen. Zo probeerde Russell zijn teamgenoot in te halen, die later de positie weer terug claimde. "Ze racen hard tegen elkaar", zo legt Lord uit. "Het is altijd makkelijk om van alles achter die boardradio's (die in het heetst van de strijd gezegd worden) te verzinnen. Zoals altijd zullen we erover praten in de debrief als de druk eraf is en iedereen wat is afgekoeld en ik weet zeker dat het dan netjes opgelost wordt."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel