Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zege Verstappen niet zo makkelijk als het leek: "Daarom kon ik me geen fouten veroorloven"

Max Verstappen reed op dominante wijze naar zijn zeventiende overwinning van het seizoen, of niet? Volgens de Nederlander was zijn zege in Brazilië niet zo rechtdoorzee als iedereen denkt.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een speldenprikje: dat moest Max Verstappen incasseren tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander kreeg in de openingsfase kortstondig Lando Norris op zijn dak, maar reed daarna op het oog vrij simpel weg bij de McLaren. Verstappen zou vooral in het middengedeelte, toen hij op de mediums reed, flink uitlopen op Norris en uiteindelijk acht seconden voor de Brit over de streep komen. Toch spreekt de wereldkampioen van een pittige race.

"Het zag er misschien makkelijk uit vanaf de zijlijn, maar Lando bleek grotendeels in staat om onze snelheid te spiegelen", begint Verstappen zijn betoog tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat wij in de laatste vijf rondjes van een stint over betere banden beschikten. Toch kon ik me, vooral aan het begin van een stint, geen fouten veroorloven en moest ik me goed focussen."

Verstappen zag aanval van Norris niet aankomen

De Nederlander heeft nog meer redenen om de GP van Brazilië lastig te noemen. "Het is niet zo makkelijk om hier te rijden door de hoge bandenslijtage. Je kan geen moment relaxen. Dat komt omdat je de bochten zonder consequenties wil nemen. Gelukkig deden we strategisch alles goed en verliepen de pitstops optimaal. Daar ben ik blij om."

Verstappen was lichtjes verrast door de aanval van Norris in de openingsfase. "Ik had niet verwacht dat hij een poging kon wagen in de eerste bocht, dus ik moest mijn batterij een beetje gebruiken. Daarna probeerde ik het gat te consolideren. Het was ook belangrijk om goed op je banden te letten, zodat je de eerste stint wel volgens plan kon afmaken. Gelukkig was de temperatuur wat lager."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"