Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari jubelt na 'unieke' thuiszege: "Beste manier om tifosi terug te betalen!"

Charles Leclerc bracht de tifosi op Monza in extase door de Grand Prix van Italië te winnen. Het zorgt voor jubelende reacties binnen het Ferrari-kamp.

Leclerc win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Ferrari is een zege op Monza het ultieme en Charles Leclerc kreeg het voor elkaar. De Monegask liet een eenstopper perfect werken en kwam drie seconden voor Oscar Piastri over de streep. Het leidde tot prachtige taferelen in Italië, waar de tifosi de overwinning uitbundig vierde. Ook CEO John Elkann is door het dolle heen.

"Winnen op eigen bodem in Monza levert een uniek gevoel op", stelt Elkann. "Deze overwinning is voor al onze fans die ons altijd steunen en die Charles het extra zetje gaven in de laatste ronden. Felicitaties aan het hele team dat eensgezind was in hun inspanningen om alles te perfectioneren, waardoor deze Ferrari-overwinning mogelijk werd."

Ook teambaas Fred Vasseur doet een duit in het zakje. "Het is een mooie overwinning voor Ferrari en voor Charles, die ook in Monaco zegevierde. Monaco, Monza en Imola zijn de races die je graag wil winnen gedurende een seizoen. Het gaat uiteindelijk meer om het emotionele aspect dan het mathematische aspect. Als je meer punten scoort in Monza dan in Bakoe, betekent dat mathematisch dat je een overwinning hebt geboekt. Emotioneel gezien is het heel belangrijk, want we kregen veel steun vanaf het begin van de week. De tifosi begon er al mee op maandag bij de fabriek en een zege is de beste manier om hen terug te betalen voor alle support."

Vasseur probeerde zelf rustig te blijven in de laatste ronden. "Ik probeer emoties te vermijden. We probeerden te berekenen wat we op Piastri mochten verliezen. Zo konden we Charles een doel geven. In de laatste ronde wist ik dat we veilig waren, want het verschil lag toen rond de vier seconden. Dan ga je aan de betrouwbaarheid denken. Het is niet altijd makkelijk, maar wel het beste om niet te veel aan het podium te denken. Eigenlijk was het een rare race, want we begonnen met het idee om een eenstopper te doen. Charles pushte alleen harder in de eerste stint, waarna hij worstelde en we Lando Norris moesten coveren. Maar uiteindelijk hebben onze beide coureurs het goed gemanaged en hebben we ons doel bereikt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld