Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas eist scherpte: "Moeten een versnelling hoger schakelen"

Ferrari was toch wel een van de grote tegenvallers in Spanje. Ondanks een groot updatepakket, speelde de Scuderia totaal geen rol vooraan het veld. Desondanks kijkt teambaas Fred Vasseur met tevredenheid terug, al eist hij wel meer van zijn team.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van het jaar was het vooral Ferrari dat Red Bull wist uit te dagen. Vooral Carlos Sainz reeg de podiumplaatsen aaneen en wist zelfs de Grand Prix van Australië te winnen. In Monaco kwam het piekmoment voor de Scuderia, toen Charles Leclerc eindelijk zijn thuisrace wist te winnen. Carlos Sainz werd derde, waardoor het Italiaanse team maar liefst 40 punten mee naar huis nam uit het prinsendom.

Sindsdien is de klad er echter flink in gekomen. Een dramatisch weekend in Canada, met twee DNF's, en een vrij kleurloos Spaans weekend zorgen ervoor dat Ferrari voorlopig pas op de plaats maakt in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs. In die WK-stand ziet het ook McLaren steeds dichterbij komen. Het team uit Woking heeft dan ook de plaats van uitdager van Red Bull overgenomen van de Scuderia.

In Spanje nam Ferrari een groot updatepakket mee, maar die leek weinig te veranderen aan de mindere vorm van het team. Desondanks is Vasseur tevreden met hoe de updates werkten. "De in Spanje geïntroduceerde upgrades werkten zoals verwacht, maar onze concurrenten hebben duidelijk niet stil gezeten. Op dit moment zijn er vier teams die allemaal binnen drie tienden van elkaar zitten."

"Nu hebben we Oostenrijk, een circuit waarop je iets meer dan een minuut nodig hebt om een ​​ronde te rijden, zodat de eerder genoemde gaten nog kleiner zouden kunnen worden", aldus Vasseur. "We zullen ons volledig op onszelf concentreren, want in Spielberg kan elk klein detail een verschil maken. Dit weekend is er ook de terugkeer van het sprintformat, waardoor het werk dat in Maranello wordt verricht nog belangrijker wordt, aangezien er slechts één uur vrije training is voorafgaand aan de kwalificatie."

Vasseur vervolgt: "Iedereen in het team, inclusief de coureurs, moet scherp zijn om ervoor te zorgen dat we geen kansen missen. Dat geldt voor de kwalificatie, vooral als we tegen zulke sterke tegenstanders strijden, maar ook voor de manier waarop we de race uitvoeren. We zullen in Oostenrijk een versnelling hoger moeten schakelen en dat wil ik ook zien."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk