Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Gridstraf dreigt voor Stroll na zware overtreding

De coureurs hebben een knotsgekke kwalificatie achter de rug in Silverstone, maar voor de stewards begint de pret na afloop van de sessie pas. Er zijn een aantal coureurs die nog op het matje moeten komen bij de wedstrijdleiding, waaronder Lance Stroll.

Stroll China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lance Stroll heeft een prima kwalificatie achter de rug. Hij was sneller dan teamgenoot Fernando Alonso en zal tijdens de race vanaf de achtste plek starten, dus de Canadees en zijn team, Aston Martin, zullen ongetwijfeld tevreden terugkijken op een knotsgekke sessie. Maar de kans is groot dat de vreugde van Stroll niet van lange duur zal zijn.

De Aston Martin-coureur wordt namelijk onderzocht door de stewards na een incident in de pitstraat. De door Sergio Perez veroorzaakte rode vlag zorgde er natuurlijk voor dat alle coureurs de pitstraat weer op moesten zoeken, maar Stroll leek niet helemaal bij de les te zijn. Hij reed de pitstraat namelijk uit terwijl het licht aan het einde van de pitstraat rood brandde. 

De wedstrijdleiding neemt hem dat logischerwijs niet in dank af en dus moet hij zich na de kwalificatie melden bij de stewards. Hij is daarin echter niet de enige, want ook teamgenoot Fernando Alonso wordt na de sessie nog op het matje geroepen door de wedstrijdleiding. De Spanjaard moet zich ook melden wegens een incident in de pitstraat, want het team heeft naar alle waarschijnlijkheid aan de auto gewerkt terwijl hij in de fast lane stond. 

Stroll moest zich om 17:45u Nederlandse tijd al melden bij de stewards, gevolgd door Alonso die om 18:00u Nederlandse tijd op het matje geroepen wordt. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Hij kan het toch niet laten en haalt succesvol nachtje door met 24 uur Spa