Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Verstappen laat iedereen zijn hielen zien met overtuigende pole in China

Max Verstappen heeft op zeer overtuigende wijze de poleposition gepakt voor de Grand Prix van China. Naast de drievoudig wereldkampioen staat Sergio Perez, gevolgd door Fernando Alonso en Lando Norris.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Om 09:00 uur Nederlandse tijd sprongen de lichten op groen aan het einde van de pitstraat waarna de kwalificatie voor de Grand Prix van China van start ging. Fernando Alonso was al vroeg in de sessie de snelste man, waar Max Verstappen niet aankwam. Het verschil tussen de twee was slechts 55 duizendsten, waarna Oscar Piastri nog wat sneller ging.

Sergio Perez had lange tijd geen tijd staan en ook Lando Norris en Lewis Hamilton stonden nog een hele periode in de gevarenzone, maar uiteindelijk redden ze het in eerste instantie alle drie.

Ware het niet dat de tijden heel snel werden verbeterd en Hamilton toch tekortkwam en strandde op de 18e plek. Ook Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen en thuisrijder Zhou Guanyu moesten de strijd staken na Q1. Perez kwam aan het einde nog goed weg met zijn 15e plek, de Mexicaan was slechts een fractie sneller dan de Chinees Zhou.

Het duurde een tijdje voordat de coureurs de baan op reden in het tweede deel van de kwalificatie, waarna na de eerste coureurs ervoor gingen zitten. Verstappen zette daarna even aan en pakte de snelste tijd in Q2. Hij trok gelijk een gat van een halve seconde naar nummer twee Norris.

Maar met nog een kleine zeven minuten te gaan spinde Carlos Sainz bij het opkomen van het rechte stuk. Hij verloor de controle over zijn auto en kwam met de achterkant van de Ferrari in de muur terecht met een rode vlag tot gevolg.

Uitslag Kwalificatie - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De sessie lag even stil, waarna onder meer George Russell er nog even goed voor moest gaan zitten. De Brit had namelijk nog geen tijd neergezet, maar hij wist zich keurig naar het laatste deel van de kwalificatie te rijden. Ook Carlos Sainz kwam weer terug op de baan en wist zichzelf te plaatsten voor Q3, iets wat ook Nico Hulkenberg in de Haas en Valtteri Bottas in de Stake F1 lukten.

Pierre Gasly, Alex Albon, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo en Lance Stroll vielen af in Q2, waarna de strijd om de snelste tijd losbarstte. Verstappen kwam gelijk met een 1:33.9 op de proppen, waarmee hij teamgenoot Perez op een halve seconde zette. Alonso splitte in zijn Aston Martin de twee Red Bulls.

Uiteindelijk kwam niemand meer in de buurt van Verstappen en zo pakte hij zijn zesde pole op rij en vijfde van dit seizoen. Daarachter komt Sergio Perez, gevolgd door Fernando Alonso en Lando Norris.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami