Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso hint op terugkeer in prestigieus autosportevenement

Fernando Alonso blijft tot en met 2026 actief in de Formule 1, maar weet ook al welke uitdaging hij daarna aan wil gaan. De Spanjaard hint op een terugkeer in de Dakar Rally.

Alonso Baku FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Formule 1-fans kunnen op zijn minst tot en met 2026 van de kunsten van Fernando Alonso genieten. De tweevoudig wereldkampioen verlengde onlangs zijn contract bij Aston Martin en wil een derde titel aan zijn palmares toevoegen. Alonso weet echter ook al wat hij na zijn F1-pensioen wil gaan doen, zo vertelt hij op een evenement van Cognizant, sponsor van Aston Martin.

"Ik heb drie keer de Indy 500 geprobeerd, maar het is me niet gelukt om te winnen", stelt Alonso. "Het is de enige zege die ontbreekt van de triple crown. Maar de Indy500 is op dit moment geen onderdeel van mijn plannen. Ik ben volledig gefocust op de Formule 1 en wil in de komende twee a drie jaar mijn derde wereldtitel pakken. Dat is mijn prioriteit op dit moment."

De Dakar Rally lonkt wél, stelt Alonso. De Spanjaard nam al eens deel in 2020 met Toyota. "Daarna ben ik 45 of 46 jaar en is de toewijding en het leerproces van de Indy 500 te veel. Ik denk dat mijn volgende uitdaging de Dakar Rally zal zijn. Als ik de Dakar Rally kan winnen, is dat een enorme beloning voor mij. Dan heb ik gewonnen in de Formule 1, endurance én rally. Dat zou veel voor mij betekenen als coureur. Je kan een Formule 1-auto niet op dezelfde manier besturen als een Le Mans-auto of de Dakar Rally, waar je je door de duinen en het grind in Saoedi-Arabië moet manoeuvreren. Ik moest veel leren, vanaf nul beginnen en mezelf omringen met de beste coureurs ter wereld."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist