Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown: "Dacht dat Verstappen alle races ging winnen"

Lando Norris verkleinde met zijn dominante zege in Singapore de achterstand op Max Verstappen. McLaren-CEO Zak Brown rekent zich echter niet rijk en verwijst naar een verwachting aan het begin van het seizoen.

Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er stond geen maat op Lando Norris in Singapore. De McLaren-coureur pakte op dominante wijze poleposition en de overwinning en gaf zo Max Verstappen geen kans. Het verschil tussen de beide kemphanen bedraagt nog 52 punten met zes races te gaan, maar McLaren-CEO Zak Brown wil nog niet te ver vooruit kijken. De Amerikaan reageert ontkennend op de vraag of de minibreak tussen Singapore en Austin McLaren goed uitkomt.

"Nee, ik denk dat we ons op één race tegelijk moeten richten", vertelt Brown tegenover Sky Sports. "Elke keer als ik met Andrea Stella over de verwachtingen voor een circuit praat, zegt hij: 'we gaan deze race winnen'. Hij blijft vrij conservatief en met de beide beentjes op de grond, zodat we blijven pushen. Persoonlijk dacht ik aan het begin van het jaar dat Verstappen alle 24 races ging winnen. Nu heeft hij al zes a zeven (acht red.) races niet gewonnen, dus het kan snel veranderen in zes of zeven races. Er zijn nog veel races te gaan en we mogen ons niet té comfortabel voelen."

Brown maakt zich echter geen zorgen over de aankomende races. "Er is er niet één die me specifiek zorgen baart, behalve dat we ons sowieso zorgen maken voor elk raceweekend. Dat houdt ons scherp. Op sommige circuits zullen we beter voor de dag komen dan andere, maar er bestaat geen circuit waarvan we denken dat we niet sterk kunnen zijn. We hebben zo'n beetje op ieder type circuit gewonnen en hebben vertrouwen in onze auto."

Praat mee!

Viaplay
x