Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Wolff rammelt als eerste weer op de deur van Verstappen"

Vorige week gaf Mercedes-teambaas Toto Wolff aan de jacht op Max Verstappen te staken en niet meer met hem te flirten als het gaat om een stoeltje voor de toekomst. 'Onzin', zo oordeelt het podcastpanel van RacingNews365.

Wolff Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het waren opmerkelijke quotes van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Hij gaf aan niet meer met Max Verstappen te zullen flirten, want hij was blij met George Russell en Andrea Kimi Antonelli voor 2025. Maar als het thema ter sprake komt in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast, gelooft niemand dat Wolff ook echt meent wat hij zegt.

Gevraagd of Wolff over de streep te trekken valt als er ook maar één 1% kans is dat Verstappen naar Mercedes komt, antwoordt Coronel stellig: "100%, 100%!. Deze jongen brengt iets wat Wolff eigenlijk gemist heeft de laatste jaren. Dan heb ik het over die bite, die kill factor, net dat beetje extra. De felheid in een race dat je denkt 'nou, die pakken we wel!'. Je ziet immers hoe close het allemaal is geworden. Dus als er ook maar 1% kans is, dan is hij de eerste die op de deur staat te rammelen."

Ook Ruud Dimmers hecht weinig waarde aan de woorden van Wolff: "Dat gelooft toch niemand. Hoe vaak heeft Wolff het wel niet gehad over Max Verstappen zus, Max Verstappen zo, of over Jos Verstappen zus, Jos Verstappen zo? Hij riep vaak dat hij een goede relatie had met Jos, maar ook met Max. Alsof Wolff zich nu opeens anders gaat gedragen. Ik geloof er niets van."

Maar als Wolff niet werkelijk meent wat hij oppert, waarom brengt hij dat dan toch zo naar buiten? Coronel doet een gooi: "Hij probeert voor nu even de rust te bewaren, een nieuw team te bouwen voor volgend jaar. Maar dat ene plekje, dat houdt hij wel vrij. Ik ben ervan overtuigd dat er op een of andere manier een optie is aan de kant van het kamp van Verstappen."

Een overstap van Verstappen zou wel betekenen dat één van de coureurs van 2025 het team zou moeten verlaten. Een klein offer, meent Coronel: "Dat is wel de situatie die je wil creëren. Als management wil je eigenhandig de beslissing kunnen nemen. Maar die beslissing moet je wel op enig moment ook daadwerkelijk nemen. Dus er moet ergens een datum zijn waarop ze die call zullen maken."

"Dat zal niet dit jaar zijn, maar misschien ergens in april volgend jaar. Dat is in ieder geval een voorgevoel dat ik heb, dat is verder op niet gebaseerd. Maar dat is waar je je als management druk om moet maken. Je wilt niet wachten tot de ander reageert, je wilt zelf reageren."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist