Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard met 'controversieel' statement over Verstappen

Is het appels met peren vergelijken of kun je echt zeggen wie de beste F1-coureur allertijden is? David Coulthard durft het wel aan.

Verstappen wet qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een discussie die nooit zal eindigen. Ieder heeft zijn eigen favoriet en probeert een ander te overtuigen van zijn gelijk. Want wie is nu de beste Formule 1-coureur allertijden? We hebben onder meer Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen. Alleen regeerden ze in een andere periode van de Formule 1 en dus is het lastig om hun prestaties langs dezelfde meetlat te leggen. Toch?

David Coulthard durft het wel aan om zijn beste coureur allertijden te noemen. De oud-coureur reed in de F1 voor Williams, McLaren en Red Bull en maakte veel sterren van dichtbij mee. Hij ziet Max Verstappen als dé beste rijder die de F1 ooit heeft gehad. "Waarschijnlijk de beste, niet alleen van zijn generatie, maar waarschijnlijk de beste allertijden", zegt Coutlhard tegen Motorsport.com. "En dat is controversieel voor veel mensen. Toen ik opgroeide was Ayrton (Senna, red.) de standaard. Ik heb met hem gewerkt en kon zien hoe goed hij was."

"Maar elke generatie moet beter zijn dan de vorige. Zo heeft de wereld zich ontwikkeld. En iedereen die die evolutie ontkent, ontkent wat we als mensen zijn. Ik denk de natuurlijke snelheid die hij (Verstappen, red.) heeft, en wat hij doet op zo'n jonge leeftijd, dat is echt opmerkelijk. Maar ook controversieel. Want we leven nu op dit moment en er zullen mensen zijn die zeggen 'kijk naar Lewis en zijn ongelofelijke prestaties'." Maar daar heeft Coulthard geen boodschap aan, hij blijft bij Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist