Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Eerste MotoGP-overwinning voor Morbidelli, vierde plek voor Rossi

Franco Morbidelli heeft zondag op het circuit van Misano zijn eerste MotoGP-overwinning geboekt. Achter de Yamaha-rijder eindigde Francesco Bagnaia als tweede en Joan Mir als derde. De Spanjaard verschalkte Valentino Rossi in de laatste ronde, waardoor de Italiaan genoegen moest nemen met een vierde plek.

Morbidelli 2020 Misano
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Franco Morbidelli was veruit de sterkste rijder op het Marco Simoncelli-circuit van Misano. De Italiaan leidde de race van begin tot eind en boekte zodoende zijn eerste MotoGP-overwinning. Francesco Bagnaia en Joan Mir vulden de overige plaatsen op het podium, nadat beide coureurs Valentino Rossi nipt voor wisten te blijven. Leider in de strijd om het wereldkampioenschap, Fabio Quartararo kwam tweemaal ten val en pakte daardoor nul punten.

Morbidelli nam bij de start direct het heft in handen en pakte de eerste plaats over van merkgenoot Vinales. De Spanjaard kon zijn pole niet verzilveren en zakte ronde na ronde verder naar achter in het veld. Teamgenoot Rossi beet zich direct vast in het wiel van zijn landgenoot Morbidelli en maakte zich klaar voor een gevecht met zijn pupil. De teamgenoot van Morbidelli en leider in de strijd om het kampioenschap, Quartararo maakte een moeizaam begin van de race mee en schoof niet veel later onderuit. Ondanks dat de Fransman zijn race kon vervolgen, pakte hij nul punten, mede doordat hij later in de race nogmaals ten val kwam.

Het publiek in Misano hoopte vervolgens op een mooie strijd voor de overwinning tussen de Italiaanse vrienden Morbidelli en Rossi, maar 'The Doctor' verloor halverwege de race de aansluiting met Morbidelli, die zodoende onbedreigd naar zijn eerste overwinning in de MotoGP reed. Rossi kreeg op zijn beurt te maken met Rins en Bagnaia die de tweede plaats van de negenvoudig wereldkampioen probeerden af te snoepen.

Bagnaia wist de 41-jarige Italiaan in eerste instantie vrij eenvoudig te passeren, maar Rossi gaf zich niet zomaar gewonnen. De Yamaha-rijder vocht zich terug in het wiel van Bagnaia en leek op weg naar een podiumplaats. Rossi maakte echter een kleine fout in de laatste waarvan de Mir optimaal profiteerde. De Suzuki-rijder pakte zo de laatste plek op het podium.

Doordat Quartararo nul punten pakte, nam Andrea Dovizioso de leiding in de strijd om het kampioenschap over van de Fransman. De Ducati-rijder heeft een voorsprong van 5 punten op Quartararo en 10 punten op de nummer drie in het klassement, Jack Miller.

Uitslag MotoGP Grand Prix van San Marino 2020

Pos. Coureur Team
1. Franco Morbidelli Yamaha
2. Francesco Bagnaia Ducati
3. Joan Mirr Suzuki
4. Valentino Rossi Yamaha
5. Alex Rins Suzuki

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"