Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Familie Schumacher haalt uit naar Steiner: "Misschien moet hij een cursus volgen"

Het heeft er alle schijn van dat Mick Schumacher volgend jaar geen zitje meer heeft in de Formule 1. Haas gaat voor Nico Hulkenberg, tot frustratie van oom Ralf Schumacher. Volgens de Duitser kan zijn neefje weinig tot niets goed doen in de ogen van teambaas Guenther Steiner.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Nico Hulkenberg deze week aangekondigd bij Haas als vervanger van Mick Schumacher. De jonge Duitser moet plaats maken voor de Formule 1-routinier, nadat hij het hele seizoen lang vol overgave vocht voor zijn plekje. Het mocht niet baten, zo vreest ook oom Ralf Schumacher op het Duitse Sky . "Het denk niet dat Haas in het voordeel van Mick gaat beslissen. Anders hadden ze dat al lang gedaan. Ik denk dat de manier waarop het team met Mick omgaat en de 'openheid' van teambaas Guenther Steiner - ik zal het maar beleefd omschrijven - niet per se positief."

Mick kan niets goed doen

Volgens Ralf kan zijn neefje eigenlijk helemaal niets goed doen bij Steiner. Wat hij ook doet en hoe hard Mick zijn best doet, tevreden werd de teambaas nooit. "Mick heeft laten zien dat het potentieel er is. Maar wat hij ook deed, het team en Steiner waren er nooit tevreden mee." "Dat verdrag kan niet worden verklaard door normale normen. Het moet wel bijna iets persoonlijks zijn", vermoedt Ralf. "Ik denk niet dat Steiner het kan hebben als de focus bij Haas op iemand anders ligt. Hij wil heel graag op de voorgrond treden", hekelt hij de Italiaan. Volgens de analist van Sky kan Steiner dan ook nog wat leren over leiderschap. "Dit kan je toch geen personeelsbeleid noemen. Je moet je personeel motiveren. Mick staat voortdurend onder druk om geen fouten te maken, anders mag hij niet voor het Haas-team blijven rijden", aldus Ralf, die vindt dat Steiner 'in de winter een cursus moet volgen'.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi