Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari in het kielzog van Red Bull met belangrijke mijlpaal richting 2026

In navolging van Red Bull heeft nu ook Ferrari zijn eerste test gedraaid met de motor die vanaf 2026 gebruikt gaat worden door het Italiaanse team.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2026 veranderen de reglementen in de Formule 1. Alle teams gaan dan ook met een nieuwe motor rijden. Red Bull werkt al enkele jaren aan de Red Bull Powertrains, in samenwerking met Ford. De eerste tests hiermee heeft het team van Max Verstappen al gedraaid.

Ook Ferrari zet inmiddels flinke stappen met de nieuwe motor die volgens de reglementen duurzamer en schoner moet zijn dan de huidige motor en het elektrische vermogen moet toenemen. In de fabriek in Maranello is de eerste test uitgevoerd met de motor waarmee Ferrari in 2026 de strijd aan wil gaan met onder meer Red Bull en Mercedes.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport zijn de eerste signalen positief. De motor die nu getest is, zal natuurlijk niet de uiteindelijke motor zijn die in 2026 in de wagen zal worden geplaatst. Het is een teken dat de pure testfase, uitgevoerd door de afdeling die onder leiding staat van Enrico Gualtieri, is afgerond. Nu komt echter de meest complexe fase van het project dat is toevertrouwd aan Wolf Zimmermann.

Red Bull heeft wel al een voorsprong op Ferrari qua ontwikkeling van de nieuwe motor voor 2026, zo gaf Helmut Marko eerder aan. De reden daarvoor: "We hebben mensen van Ferrari, Mercedes, Renault én Cosworth gehaald", zei de Oostenrijkse adviseur van het team van Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel