Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ferrari zette eerste stap in voetsporen Red Bull, maar zoekt de limiet op

Ferrari-teambaas Fred Vasseur wijst naar Red Bull als voorbeeld voor hoe de Scuderia het team behoort te runnen. De eerste stappen zijn naar eigen zeggen gezet, maar de Italiaanse formatie is er zeker nog niet.

Sainz US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft zijn team opgeroepen om vooral het voorbeeld van Red Bull te volgen in een poging weer mee te gaan doen om wereldtitels in de Formule 1. De Fransman heeft één seizoen aan het hoofd van het team achter de rug, waarin eerste stappen werden gezet, maar waarin hij het tij voor de Scuderia om verklaarbare redenen nog niet wist te keren.

"Je treedt toe tot een groep mensen die al jaren met elkaar werken. Je moet eerst leren hoe die groep werkt, voordat je echt actie kan ondernemen en knopen kan doorhakken", zo legt hij uit ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Mijn taak was ook vooral om het team te steunen in het feit dat we agressiever te werk moeten gaan. We moeten meer risico's durven te nemen, ambitieus zijn en niet bang zijn voor problemen. Ik denk dat we op dat vlak daadwerkelijk ook een stap hebben gezet."

Het is echter nog maar een eerste stap, waarna er nog meer moeten volgen. Enerzijds om Red Bull bij te kunnen benen, maar ook om de concurrentie voor te blijven.

"De tijd dat Ferrari, Mercedes en Red Bull op medium banden door wisten te gaan naar Q2 van de kwalificatie ligt achter ons en die tijd keert ook niet terug."

"Daarom moet je altijd de limiet opzoeken, zoals ook Red Bull dat doet. Op alle vlakken moet je agressief te werk gaan, dat is de kant die we op moeten gaan, maar in het eerste jaar hebben we een goede eerste stap gezet."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"