Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Ferrari's verrassen Verstappen tijdens kwalificatie GP Mexico

Charles Leclerc heeft beslag gelegd op de pole position voor de Grand Prix van Mexico. De Ferrari's troefden Max Verstappen verrassend af.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen was de grote favoriet voor de pole in Mexico, door de fans al omgedoopt tot Maxico. De Nederlander was in alle drie de vrije trainingen het snelste op de baan waarop hij reeds viermaal zegevierde.

In de kwalificatie begon Verstappen overtuigend door met zijn eerste vliegende ronde bijna een halve seconde sneller te zijn dan Perez. Opvallend was dat de beide Mercedessen en McLarens hun eerste run op de medium band reden. Voor McLaren bleek dit een verkeerde gok, waardoor Oscar Piastri en Lando Norris alsnog een set softs moesten gebruiken.

Ricciardo imponeerde met een derde tijd in Q1. Voor Norris was het drama groot toen hij in zijn ronde op de zachte band in de fout ging, waardoor hij niet verder kwam dan de twintigste positie.

Afvallers in Q1: Ocon, Magnussen, Stroll, Sargeant en Norris.

In Q2 voerde Verstappen het tempo fors op met een 1.17,6 en was daarmee wederom een halve seconde sneller dan Perez. Alleen Piastri wist binnen drie tienden te blijven, voor Ricciardo die wederom een prachtige run kende - mede door de slipstream van teamgenoot Yuki Tsunoda. De Mercedessen en Ferrari's kwamen in het stuk niet voor.

Verstappen koos ervoor om geen tweede run te doen, waarin de concurrentie wel aanzienlijk sneller ging. Hamilton pakte de snelste tijd af, terwijl ook Russell en Ricciardo hun tijd verbeterden. Albon, vooraf getipt voor een topklassering, viel zwaar tegen. De Williams-coureur haalde de top 10 niet.

Afvallers in Q2: Gasly, Hulkenberg, Alonso, Albon en Tsunoda.

Uitslag Kwalificatie - Mexico

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari plots sneller dan Verstappen

Alle ogen waren gericht op Verstappen, de man van het weekend tot op heden. Kon iemand hem van de pole afhouden? Perez droomde van de pole, maar kwam in het stuk niet voor.

De 1.17,2 leek een indrukwekkende tijd, maar plots waren daar de Ferrari's. Zowel Leclerc als Sainz doken onder de tijd van Verstappen die geen foutloze run kende.

In de slotminuten doken alle coureurs nog eenmaal de baan op om in een ultieme poging te proberen hun tijd te verbeteren. De Ferrari's scherpten hun tijd niet aan, terwijl Verstappen zich nipt wist te verbeteren. Het was echter niet genoeg voor de pole, maar slechts voor de derde positie achter Leclerc en Sainz en voor de indrukwekkend rijdende Ricciardo. Thuisrijder Perez mag vanaf een vijfde positie nog dromen van een podium.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"