Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA kent nieuwe tegenvaller met vertrek van twee topmannen

Het blijft rommelen bij de FIA. De mondiale autosportbond raakte dit jaar al heel wat kopstukken kwijt en ziet opnieuw twee topmannen vertrekken.

FIA vlag 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Het is al een tijdje onrustig binnen de FIA. President Mohammed Ben Sulayem kwam meermaals onder een vergrootglas te liggen wegens felle uitspraken, terwijl er ook heel wat kopstukken vertrokken. Zo volgde afgelopen winter het nieuws dat sportief directeur Steve Nielsen én Tim Goss, de technisch directeur voor eenzitters, de deur achter zich dicht hadden getrokken.

Nu kent de FIA wederom een fikse tegenvaller. Autosport meldt namelijk dat Luke Skipper, de directeur communicatie, en Jacob Bangsgaard, de secretaris-generaal voor mobiliteit, vertrekken uit de organisatie. De beide namen zullen niet enorm bekend zijn binnen de Formule 1-wereld, maar zowel Skipper als Bangsgaard vervulden een belangrijke taak. Extra factor is dat de FIA verder geen melding heeft gemaakt van hun vertrek.

Skipper trad in 2022 toe als eerste directeur communicatie & PR. Hij werkte eerder voor communicatiebedrijf Weber Shandwick en de Scottish National Party in het parlement van Groot-Brittannië. Bangsgaard was een bekende naam binnen de FIA, mede door zijn werk als Director General of FIA Region I en directeur internationale relaties voor de FIA Foundation in Londen. 

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist