Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

'Megasalaris' Leclerc roept vraagtekens op: "50 miljoen euro is heel erg veel geld"

Charles Leclerc zou een nieuw contract bij Ferrari gaan ondertekenen tot en met 2029 en uiteindelijk vijftig miljoen euro per jaar gaan verdienen. Ruud Dimmers en Tom Coronel laten hun licht over dat gerucht schijnen in de RN365 Formule 1-podcast.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het huwelijk tussen Ferrari en Charles Leclerc gaat nog wat langer duren, stelde het Italiaanse Gazzetta dello Sport. De Monegask zou zijn aflopende contract met vijf seizoenen gaan verlengen en zo tot en met 2029 bij Ferrari blijven. Zijn salaris groeit naarmate de tijd vordert mee, van 25 miljoen euro in 2024, tot 50 miljoen euro in 2029. Tom Coronel reageert er ludiek op in de RN365 Formule 1-podcast.

"Ja, dat kan", stelt Coronel. "Maar Max Verstappen is dan 300 miljoen per jaar waard en Fernando Alonso 100 miljoen per jaar. Weet je, wat is de waarde? Waar wordt dat op gebaseerd? Dat vind ik altijd een hele aparte. Ik zie bij dit soort topsporters: ze zijn waard wat de gek ervoor geeft. Want als niemand wat geeft, zijn ze ineens niks waard. Maar als iemand een coureur wil hebben en die niet zomaar kan krijgen (of vasthouden), gaan ze er meer voor bieden."

"Wil je al je geld inzetten op Ferrari?

Ruud Dimmers vindt er zo het zijne van. "Dan kan Leclerc dus de duurst betaalde coureur zijn zonder wereldtitel. Even zonder dollen, Leclerc, groeit hij nou nog zo veel? Je zou hem de meester van de zaterdag kunnen noemen. Hij heeft gewoon een seizoen gekend met heel veel ups en downs. In 2024 zie ik hem geen wereldkampioen worden en in 2025 misschien ook wel niet. Dan moet Ferrari er dus in 2026, het jaar van de nieuwe reglementen, staan. Ze komen meestal niet als beste naar voren als er iets verandert. Kijk naar de nieuwe motoren van 2014, dat was Mercedes, Ferrari lag een straatlengte achter. Vorig jaar hadden ze een goede start, maar dat was het enige."

"Ik vind 50 miljoen heel erg veel geld", vervolgt Dimmers zijn verhaal. "Lewis Hamilton zit nog een beetje rond die koers, misschien net iets minder. Max zit er zonder zijn bonussen ook op, maar die gaat inmiddels dik over de 100 miljoen heen, volgens mij, inclusief alle kampioenschappen. De vraag is: is Leclerc 50 miljoen waard? Er zullen veel clausules in zitten, mocht het allemaal waar zijn. Het is loyaal van hem, want je kunt ook zeggen dat Hamilton over twee jaar toch weleens af gaat zwaaien. Dan heb je een Mercedes-stoeltje wat vrij komt, al heb je daar ook nog Frederik Vesti en Andrea Antonelli... wil je al je geld inzetten op Ferrari?"

"Als je kan kiezen tussen Mercedes en Ferrari als autocoureur, maakt het op dit moment helemaal niets meer uit", haakt Coronel, die volgende maand weer in de Dakar Rally te bewonderen is, erop in. "Dan ga ik liever voor Ferrari rijden. Dat meen ik. Het is toch net wat meer mythe wat er omheen hangt. Als je het over Formule 1 hebt, dan heb je het ook over Ferrari. In die stijl begrijp ik hem wel. Als je daar op een bepaalde manier de nummer één-status een beetje naar je toe kan trekken, wat hij al wel gedaan heeft, dan vind ik dat sterk."

Beluister hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"