Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton biedt excuses aan Mercedes aan na GP Las Vegas

Lewis Hamilton kende een incidentrijke Grand Prix van Las Vegas. De Brit werd bij de start geraakt door Carlos Sainz en liep later een lekke band op in een duel met Oscar Piastri. Toch is Hamilton redelijk tevreden met zijn zevende plaats.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Lewis Hamilton na de tweede vrije training opgetogen de pers te woord stond, was zijn humeur volledig omgeslagen na de kwalificatie. De zevenvoudig wereldkampioen werd uitgeschakeld in Q2 en vroeg zich hardop af of de set-upwijzigingen aan zijn Mercedes hadden gewerkt. De start in het middenveld - Hamilton mocht als tiende vertrekken door een straf voor Carlos Sainz - werd een vervelende. Diezelfde Sainz had geen grip en raakte Hamilton op het achterwiel, waardoor de Brit een aantal plaatsen verloor.

Desondanks was de snelheid van Hamilton op orde en plaatste hij mooie inhaalacties, totdat een nieuwe touché met Oscar Piastri roet in het eten gooide. De 38-jarige Hamilton liep een lekke band op en moest een hele ronde op drie goed werkende wielen afleggen. Daardoor zat er niet meer in dan de zevende plaats. Hamilton legt bij Sky Sports eerst uit wat er misging bij de start.

"Ik startte op de harde banden, wat vrij tricky was", zegt Hamilton. "Daarna werd ik heel hard door Carlos (Sainz red.) op mijn achterwiel geraakt. Ik verloor vijf of zes posities omdat ik er alles aan deed om de spinnende auto's te ontwijken. In de openingsfase beschikte ik desondanks over een goede snelheid en was ik in staat om veel posities goed te maken."

Hamilton ziet potentie voor Mercedes

Hamilton weet niet zo goed wat er misging in het duel met Piastri. "Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik denk dat het een raceincident betrof. In eerste instantie dacht ik dat ik geen lekke band had opgelopen, dus ik besloot om gewoon te accelereren. Op het moment dat ik de pitstraat passeerde, voelde ik dat de achterkant begon te glijden. Toen was het te laat om nog te stoppen en moest ik een langzame ronde afwerken."

De Brit werd ondanks het tijdverlies nog zevende. "Ik denk dat ik maar liefst veertig seconden verloor, dus ik ben blij dat ik nog terug in de punten kon komen. Ik wil mijn excuses aan het team aanbieden voor de matige kwalificatie en ik ben dankbaar dat de race zo goed verliep. De auto heeft hele sterke punten, maar het is soms erg moeilijk om de snelheid eruit te halen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"