Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton onthult woede richting Mercedes, Russell haakt in: "Wist dat hij niet blij ging zijn!"

Lewis Hamilton was woedend op Mercedes tijdens de Formule 1 Grand Prix van Singapore en George Russell valt hem bij als hij aangeeft dat hij dat wel aan zag komen.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Singapore en eenmaal bijgekomen van hun inspanningen in de zware race, werden Lewis Hamilton en George Russell verwacht in het nabijgelegen Maleisië om daar op een evenement van de jubilerende partner Petronas te verschijnen.

Daar spraken de twee over de race op het Marina Bay Street Circuit, waarbij Hamilton aangeeft dat hij woedend was op het team, omdat ze hem op de zachte banden hadden laten starten, iets waar hij zelf bepaald geen voorstander van was.

"In de bijeenkomst op de ochtend van de race hadden we het erover dat we de strategieën wilden splitsen", zo wordt de zevenvoudig wereldkampioen geciteerd door onder andere PlanetF1. "Ik stond perplex. Dat is wel iets wat we doen als George zich bijvoorbeeld goed kwalificeert en ik buiten de top tien staan, maar nu stonden we zo dicht bij elkaar. Ik zag de logica er niet van in."

Hamilton startte op softs, met iedereen om hem heen op medium banden: "Ik maakte me hard voor een start op medium banden, maar het team hield vast aan het idee van de softs. En toen de bandenwarmers van de banden gingen, stond iedereen op mediums..."

In een poging de zaken wat luchtig te houden, haakt Russell op dat moment in: "Toen ik dat zag, dacht ik al 'oh jeej, Lewis gaat niet blij zijn'."

En dat blijkt een understatement: "Ik was zó boos. Ik was direct gefrustreerd. Ik gaf alles om aan te haken bij de mannen voor mij, maar ze waren te snel. Ik probeerde de banden zo lang mogelijk goed te houden. Ik stopte in ronde 17 en wist vanaf dat moment dat mijn race over was, omdat ook de harde banden het moeilijk zouden hebben in de hitte (en gedurende die langere stint, red.)."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x