Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton openhartig: "Op sommige dagen wil ik niet in mijn F1-auto stappen"

Met zeven wereldtitels en meer dan honderd overwinningen is Lewis Hamilton één van de succesvolste coureurs uit de Formule 1-geschiedenis. De flamboyante Engelsman wacht inmiddels al een tijdje op nieuw succes, maar stelt dat de motivatie zeker niet is verdwenen.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik moet toegeven dat ik mijn liefde voor deze sport heb onderschat", vertelt Hamilton in gesprek met Blick. "Maar het is een haat-liefdeverhouding geworden. Er zijn dagen dat ik liever niet in de F1-cockpit stap. Op dit moment overheersen gelukkig het plezier en de motivatie weer. De duels met mijn teamgenoot George Russell geven me ook extra motivatie. Je moet altijd alert zijn."

Hamilton staat met de wisselvallige Mercedes toch mooi derde in de WK-stand en heeft zijn hoop gevestigd op de auto voor volgend jaar, de W15. "Ik hoop dat de hoeveelheid data die we dit jaar hebben verzameld een bijdrage levert aan de nieuwe auto. Dat is de hoop van het gehele Mercedes-team. We moeten te allen tijde in onze doelen geloven en nooit opgeven."

"Als de balans in de auto niet op orde is, neemt ook de bereidheid om risico's te nemen af", staat Hamilton, die kortgeleden zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengde, kort stil bij zijn huidige bolide. "Ik probeer mezelf in elk geval altijd tot het uiterste te drijven en ik blijf heilig in mijn team geloven. Ik geniet nog steeds van wat ik mag doen."

Hamilton: "De volgende overwinning wordt mijn grootste triomf"

De zevenvoudig wereldkampioen ziet zijn verrassende poleposition tijdens de GP van Hongarije als belangrijk lichtpuntje. "Dat was een hoogtepunt. Je probeert dankbaar te zijn voor alle successen die op je pad komen als je moeilijke tijden hebt doorgemaakt. We komen terug. De volgende stap is om weer op het bovenste treetje te staan. En dat wordt dan waarschijnlijk de grootste triomf in mijn carrière."

Hamilton kan met een achtste wereldtitel definitief Michael Schumacher achter zich laten, maar dat betekent niet dat zijn carrière meteen voorbij is. "Ik heb nooit gezegd dat de achtste titel voor mij een signaal om te stoppen zou zijn. Maar uiteindelijk weet ik dat pas als ik daadwerkelijk op dat punt ben aangekomen. Eén ding is zeker: zonder een goede auto kun je nauwelijks je grote doelen in de Formule 1 bereiken. Niemand kan dat."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"