Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2021

Leclerc pakt pole, Verstappen derde in knotsgekke kwalificatie voor GP Azerbeidzjan

Charles Leclerc heeft tijdens een knotsgekke kwalificatie pole position veroverd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen start de race als derde.

Verstappen Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan kende een uiterst rommelig verloop. Lance Stroll crashte in de openingsminuten in bocht 15 en halverwege Q1 volgde Antonio Giovinazzi zijn voorbeeld. Beide crashes resulteerden in een rode vlag.

Tussen de crashes door was het Max Verstappen die de snelste tijd klokte met een 1.41,760, waarmee hij teamgenoot Sergio Perez twee tienden voor bleef. Achter de beide Red Bulls waren het de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc. Voor Mercedes was er werk aan de winkel, want Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hadden beide nog geen tijd geklokt.

Hamilton wist zich eenvoudig te kwalificeren voor Q2 en liet voor het eerst dit weekend zijn snelheid zien door zelfs twee tienden onder Verstappens tijd te duiken. Bottas daarentegen klokte de twaalfde tijd.

Afvallers in Q1: Latifi, Schumacher, Mazepin en de gecrashte Stroll en Giovinazzi.

De verschillen in Q2 waren marginaal tussen de rijders aan kop. Verstappen kende geen optimale ronde, maar dook 0,005 onder de tijd van teamgenoot Perez en bleef ook Hamilton nipt voor. Het crash festijn was nog niet voorbij, want Daniel Ricciardo boorde zijn McLaren in de bandenstapels bij bocht 3.

Afvallers in Q2: Vettel, Ocon, Ricciardo, Raikkonen en Russell.

Uitslag Kwalificatie - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q2 stond de gehele top zeven binnen twee tienden van elkaar. Met de verschillen gedurende de kwalificatie kon men zich opmaken voor een razend spannende Q3.

De beide Mercedessen kozen ervoor om twee opwarmrondes te doen op de rode band, alvorens ze aan hun vliegende ronde begonnen. Het was verrassend Leclerc die met 1.41,2 een gat van drie tienden trok naar Verstappen die ook Hamilton voor zich moest dulden.

Op het moment dat de top 10 coureurs aan het laatste snelle ronde begonnen was het Yuki Tsunoda die vol in de banden eindigde. Rode vlag nummer vier was een feit! Hierdoor kon geen enkele coureur zijn tijd meer verbeteren, waardoor Leclerc voor Hamilton en Verstappen start.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Azerbeidzjan 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"