Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Mansell maant Norris tot actie in strijd tegen Piastri: "Nu al een probleem!"

Wil Lando Norris wereldkampioen worden, dan moet hij niet alleen afrekenen met Max Verstappen. De Brit zal ook teamgenoot Oscar Piastri achter zich moeten zien te houden.

Piastri Norris podium Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoewel Lando Norris dé uitdager is van Max Verstappen, rijdt in het kielzog van de Brit zijn teamgenoot Oscar Piastri hard mee naar topposities in de Formule 1. Norris is niet de vanzelfsprekende nummer één van McLaren. Dat wordt nog een probleem bij het team, voorspelt oud-wereldkampioen Nigel Mansell.

"Niet in de komende jaren, ik denk dat het nu al een probleem is! Ik bedoel, een probleem, laten we dat nuanceren. Ik denk helemaal niet dat het een probleem is. Ik denk dat de jongeman (Oscar Piastri, red.) zo'n volwassenheid liet zien om zoveel ronden onder die druk van Ferrari te staan (in Bakoe, red.) en de race te winnen op de manier waarop hij dat deed. Ik denk dat het geweldig was", zegt Manseel in gesprek met Top Offshore Sportsbooks.  

"Maar ik denk ook dat mensen moeten begrijpen dat het een ongelooflijke prestatie is van het McLaren-team om beide coureurs auto's te geven die in staat zijn om te winnen. Weet je, de dagen dat je nummer één of nummer twee was zijn voorbij, want de mogelijkheid om twee auto's te leveren die zo competitief zijn is absoluut briljant. Dus hij heeft het geweldig gedaan. En ik denk dat het geweldig is voor het team. Ik denk dat het voor geen van beiden een probleem is, want ze houden elkaar eerlijk", ziet Mansell die in 1992 kampioen werd in de Formule 1.

"Als je twee snelle coureurs in het team hebt, duwt dat het team naar voren. Als je een echt dominante nummer één hebt en niet zo'n goede nummer twee, dan duw je het team niet vooruit, want dan vertrouw je de hele tijd op de nummer één. Dus ik denk dat McLaren twee fantastische coureurs heeft."

Teamorders bij McLaren

Om McLaren aan de rijderstitel te helpen, met Lando Norris die de naaste belager is van Verstappen, voerde McLaren teamorders in. Hoe kijkt Mansell daarnaar? "Ik denk dat het fantastisch is. Als je een kans hebt om het kampioenschap of het constructeurskampioenschap te winnen en de ene coureur kan de andere helpen... Ik denk dat het perfecte voorbeeld als je terugkijkt op de afgelopen jaren Sergio Perez is, hij heeft het fantastisch gedaan bij Red Bull. Als je terugdenkt aan de laatste race voor Max Verstappen in 2021, Lewis Hamilton ophouden. En jaren daarvoor toen Lewis het deed met een paar andere mensen."

"Ik denk dat het een nieuw belang toevoegt. Ik denk dat zowel Oscar als Lando erg gezegend zijn dat McLaren nu zo'n fantastisch team is. Wat ze dit jaar hebben gedaan, van niet erg competitief aan het begin van het jaar naar competitief op een derde van het jaar en dan halverwege het jaar met een race winnende auto. Naar mijn mening hebben ze op dit moment waarschijnlijk de beste auto die er is. Dus ze gaan er uitstekend mee om en ik denk dat ze er samen wel uitkomen als het op zijn plaats valt, want je kunt geen plaats weggeven als je niet de auto erachter bent", geeft Mansell aan.

McLaren heeft inmiddels de leiding bij de constructeurstitel al overgenomen van Red Bull. Het verschil tussen Verstappen en Norris bedraagt 52 punten, in het voordeel van de Nederlander. Mansell: "Als iemand de race wint en je teamgenoot ligt derde, dan is dat een sterke oproep om de racewinst weg te geven. Als je dat doet omdat je nog steeds het kampioenschap kunt winnen, dan doe je dat. Maar als Max er tussenin zit, hoe ga je het dan doen?"

"Dus het zal per race bekeken worden. Maar ik vind het ongelooflijk professioneel dat het team hun visie heeft gedeeld over wat er de rest van het jaar gaat gebeuren. Maar ik denk dat het aan Lando is om een stap voorwaarts te zetten, want hij moet minstens even snel, zo niet sneller zijn dan Oscar en de klus klaren. En zoals Lando zelf al zei, hij wil het graag op eigen kracht doen. Dus ja, ik bedoel dat de druk op hen beiden ligt.”

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist