Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko heeft 'optimistische' boodschap voor Verstappen

Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris. Helmut Marko deelt zijn optimisme.

Verstappen Marko Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De titelstrijd in de Formule nadert de ontknoping. Max Verstappen verdedigt in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten op Lando Norris, die op zeer dominante wijze de Grand Prix van Singapore won. Red Bull is al een tijdje langzamer dan McLaren, maar Helmut Marko is optimistisch dat het team het snel om kan draaien.

"In Singapore beschikte Lando Norris over een sterke snelheid en verkleinde hij zijn achterstand op Max tot 52 punten", stelt Marko in zijn column voor Speedweek. "In het constructeurskampioenschap heeft McLaren de voorsprong op Red Bull uitgebreid tot 41 punten. We zullen een tandje bij moeten zetten om het tij te keren, maar ik ben optimistisch dat we in Austin weer sterker zullen zijn."

Marko verklaart waar zijn optimisme vandaan komt. "Zodra Max weer races wint, schuift Sergio Pérez meestal ook op en dan ziet de hele situatie er weer heel anders uit. Om het voor elkaar te krijgen, hebben we echter een breder werkvenster van de auto nodig. Het mag niet zo zijn dat de auto alleen in een zeer smal gebied werkt en we hebben ook nog heel wat snelheid nodig. Dat zijn dus twee factoren, maar ik vertrouw erop dat onze technici het voor elkaar krijgen."

Het bewijs moet wel snel volgen, stelt Marko. "De prestaties moeten op de baan worden getoond, niet alleen in de simulatie. In het verleden was het gebrek aan correlatie tussen de simulatie en het circuit een van de redenen waarom we de verkeerde richting kozen."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist