Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren presenteert zoon van iconische Ferrari-coureur als junior-teamlid

McLaren heeft de juniorgelederen versterkt met de zoon van voormalig Ferrari-coureur Luca Badoer. De 18-jarige Brando Badoer rijdt komend seizoen voor Prema Racing in de Formule 3.

Brando Badoer is het nieuwste lid van het McLaren-opleidingsprogramma. Hij had al een soort voorcontract met McLaren op zak, maar na een evaluatie van één jaar heeft men besloten de optie op Badoer te lichten. Zijn prestaties in het FRECA, met zeven podiumplaatsen, waarvan vijf tweede plaatsen en twee derde plaatsen, waren genoeg om McLaren te overtuigen.

Brando Badoer is de zoon van voormalig Minardi- en Ferrari-testcoureur Luca Badoer. Luca Badoer kreeg na een eerdere stint bij Minardi in 2009 de kans om de geblesseerde Felipe Massa te vervangen bij Ferrari, maar nadat tien jaar als testcoureur langs de zijlijn had gestaan wist hij geen potten te breken en werd hij op zijn beurt vervangen door Giancarlo Fisichella.

Toch zal Ferrari altijd bijzondere herinneringen koesteren aan Badoer. Als testcoureur legde hij meer ronden af op Fiorano dan wie dan ook en stond hij mede aan de basis van de ongekende successen met Michael Schumacher aan het begin van deze eeuw.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist