Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Newey gaat door Red Bull-problemen stoppen met werk aan F1-bolide Verstappen'

Volgens Duitse media moet Red Bull door toedoen van de budgetcap ingrijpen en zal de peperdure Adrian Newey op de middellange termijn zijn focus moeten verleggen van F1 naar een ander project.

Verstappen Newey
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al enkele jaren is er een budgetcap van kracht in de Formule 1, waardoor F1-teams vandaag de dag slechts 135 miljoen dollar uit mogen geven. Door inflatie is dat bedrag weliswaar wat gestegen en tevens zijn er enkele uitzonderingen. Zo tellen de salarissen van de coureurs en de salarissen van de drie best verdienende personeelsleden (naast de coureurs) niet mee onder het budgetplafond.

Bij Red Bull treden er echter toch problemen op, zo meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. F1-teams proberen de laatste jaren massaal personeel weg te lokken bij concurrenten. Zo zagen we bij Red Bull de afgelopen jaren Dan Fallows en Rob Marshall vertrekken naar Aston Martin en McLaren, terwijl er ook aan andere kopstukken werd getrokken. Om ervoor te zorgen dat er geen leegloop kwam, zag Red Bull zich genoodzaakt om de salarissen van andere grote technische namen, zoals Pierre Wache en Enrico Balbo, te verhogen.

Newey aan de zijlijn?

Die salarissen zijn volgens het Duitse medium nu zo hoog, dat er problemen op kunnen treden met de budgetcap. Adrian Newey's hoge salaris vormt in dat proces steeds meer een probleem.

De ontwerpgoeroe is niet 100% van zijn tijd bij Red Bull kwijt aan het F1-team, want hij is op de achtergrond ook bezig met de ontwikkeling van de RB17, de hypercar die het bedrijf ontwikkelt. Door regelwijzigingen binnen het budgetplafond wordt het Red Bull-salaris van Newey echter volledig meegerekend, ook al is hij op papier niet 100% van zijn tijd kwijt aan de (door)ontwikkeling van Formule 1-bolides.

Om toekomstige budgetcapproblemen te voorkomen, zou het Red Bull-plan naar verluidt zijn om Newey volledig op het RB17-project te zetten, zodat een van die top drie salarisposities - die buiten de budgetcap vallen - opgevuld kan worden met het salaris van iemand anders. Daardoor komt er onderaan de streep weer wat ademruimte voor Red Bull, al betekent dat wel dat ze dus voor een periode op papier geen beschikking hebben over Newey.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"