Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris in de wolken na dubbel McLaren-podium en extra prijs in Qatar

Niet alleen op het asfalt ging alles goed bij McLaren in Qatar. Ook in de pitstraat kende het Britse team een fraai succes. Lando Norris kijkt met tevredenheid terug op het zware weekend op het snikhete circuit van Losail.

Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een ijzersterk resultaat van McLaren in de sprintrace werd het Formule 1-weekend van Qatar afgesloten met twee papaja's op het podium. Max Verstappen won de race, maar daar achter werd Oscar Piastri, terwijl Lando Norris het podium completeerde. Een sterk resultaat voor McLaren en zeer belangrijk in het constructeurskampioenschap.

Dat Norris met een grote glimlach voor de camera's verschijnt na afloop van de race, is geen grote verrassing. "Dit was een megarace, van start tot finish!", klinkt de tevreden jonge Brit. "We hadden een goede openingsronde. We leerden van mijn fout in de sprintrace toen ik te wijd ging. Ik ging juist scherp de eerste bocht in en dat werkte. Een goede start en een goede pace de hele wedstrijd lang."

"Volgens mij had ik de snelste pace die er was vandaag, dus ik ben er blij mee. Stressvol, heet en zweterig: ik ben moe nu, maar dit is fantastisch voor het team. Drie op een rij", zegt hij tevreden, doelend op de podiumfinishes in Singapore, Japan en nu Qatar. Daar komt ook nog een succes in de pitstraat bij: "Een pitstop van 1.8 seconden, dat ook nog!"

Met een lading aan punten en twee uitgeputte coureurs kan McLaren voldaan vertrekken uit Qatar. Norris vervolgt: "Ik denk dat de driestopper alles fysiek een stuk zwaarder maakte. Je kon veel meer pushen, zelfs in de laatste stint waar je praktisch vol gas kon gaan. Dit was een van de zwaarste races die ik ooit heb gereden, maar een leuke uitdaging. Mijn felicitaties ook aan Oscar. Ik wil het team bedanken voor geweldig werk dit weekend", aldus Lando.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"