Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Razendsnelle Verstappen en Red Bull sluiten testdagen knallend af

De testdagen zijn officieel voorbij. Aan het einde van de derde testdag was het Max Verstappen die bovenaan het scorebord stond. De Nederlander maakte samen met Red Bull de laatste dagen een goede indruk. Ook op zondag was dat het geval.

Verstappen test bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de ochtend mochten Sergio Perez en Valtteri Bottas achter het stuur van respectievelijk de Red Bull- en Mercedes-bolide kruipen. De Mexicaan stond aan het einde van de ochtend bovenaan het scorebord, met een snelle ronde op de zachte C4-band. Daartegenover stond echter dat Red Bull met 47 ronden nog niet heel veel ronden had afgelegd.

Mercedes deed het met 84 ronden een stuk beter op dat gebied tijdens de ochtend, maar kwam niet hoog op de ranglijst terug omdat het geen gebruik maakte van zachte banden. In de ochtend maakten ook Ferrari en McLaren een prima indruk door de top drie te completeren, net als Alfa Romeo, dat een mooi aantal ronden reed. Grote problemen waren er in de ochtend niet.

Tijdens de laatste testmiddag mochten we ons opmaken voor Max Verstappen en Hamilton, die het stuur van hun teamgenoten over namen. Er werden snelle(re) tijden verwacht en die kwamen er ook zeker.

Tekst gaat verder onder de uitslag.

Uitslag Dag 3 - Wintertest

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Aan het begin van de middag deden de coureurs het rustig aan. Verstappen en Hamilton kwamen na twee uurtjes niet verder dan 32 en 21 ronden en ze kwamen op de harde en medium banden nog niet in de buurt van de snelste tijden die er tijdens de ochtendsessie waren neergezet.

Toen de zon echter onder was gegaan en testmiddag langzaam maar zeker tot een einde kwam, werden de zachte banden van stal gehaald. Diverse coureurs reden in de laatste uren een of meerdere runs op de zachte C4- en soms zelfs allerzachtste C5-band.

Kort na 15:00 uur was het Verstappen die voor het eerst onder de 1.30 dook, anderhalf uur later dook hij zelfs onder de 1.29 op de zachte C4-band. Het zou zijn snelste ronde van de dag blijken te zijn. De ronde van Verstappen was allerminst foutloos. Alleen Yuki Tsunoda wist in zijn buurt te blijven, al deed hij dat wel op de allerzachtste C5-banden.

Lewis Hamilton liet ook van zich horen op de zachte banden, maar maakte geen indruk. Natuurlijk zijn het slechts testdagen, maar voorafgaand aan zijn eerste snelle run spinde hij bij het opkomen van het rechte stuk en tijdens zijn tweede run reed hij op de allerzachtste C5-band een ruime seconde langzamer dan Verstappen.

Wederom een solide dag dus voor Red Bull, dat uiteindelijk iets meer dan 110 ronden aflegde op zondag. Mercedes reed er in totaal meer dan 140. Alfa Romeo, AlphaTauri, Ferrari en Williams reden allemaal aanzienlijk meer ronden dan de twee topteams.

Problemen waren er in de middag voor Vettel, die opnieuw veel in de garage stond en tijd verloor door problemen met de Aston Martin-bolide. Wel kwam hij uiteindelijk toch tot 56 ronden.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel