Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verplettert Ferrari tijdens eerste racesimulatie

Vaak weet men tijdens de testdagen niet welke conclusies er aan tijden kunnen worden verbonden. Alleen tijdens racesimulaties weet iedereen in ieder geval dat er met een volle tank wordt gereden. Op zaterdag deden enkele teams dat. Red Bull was er daar een van en maakte een prima indruk.

SI202103130094 news
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de testdagen is het vaak lastig om tijden van verschillende teams met elkaar te vergelijken. Het moment dat de beste vergelijking kan worden gemaakt is echter als er op ongeveer hetzelfde moment een racesimulatie wordt afgewerkt.

In dat geval weet men namelijk van elkaar dat er met een volle tank wordt gereden. Natuurlijk is er op dat moment niets bekend over bijvoorbeeld de motorstand waarmee er wordt gereden, maar toch is het interessant om de tijden van de verschillende racesimulaties naast elkaar te leggen.

Op zaterdag werkten enkele teams in de middag op ongeveer hetzelfde tijdstip een racesimulatie af. Red Bull met Sergio Perez en Ferrari met Charles Leclerc waren daar voorbeelden van. Als de tijden naast elkaar worden gelegd, wordt duidelijk dat Ferrari zeker nog wat werk aan de winkel heeft en dat Red Bull er al degelijk uitziet. In ieder geval in vergelijking met de Italianen.

Perez begon zijn racesimulatie met 20 ronden op de harde band (C2), gevolgd door 17 ronden op de medium (C3). Zijn simulatie eindigde met opnieuw een stint op het harde C2-rubber. Zijn laatste stint was slechts acht ronden, omdat de motorkamp plots van zijn wagen vloog en hij noodgedwongen moest pitstoppen. Ferrari ging voor 14 ronden hard (C2), 14 ronden medium (C3) en nog eens 15 ronden op een nieuw setje van de medium.

De gemiddelde tijden van de stints spreken boekdelen. Tijdens alle stints was Sergio Perez de snelste man van de twee. Op de harde band gemiddeld meer dan een halve seconde, terwijl de stint van Perez zelfs langer was. Op de medium band was het gemiddelde verschil zelfs een hele seconde. De derde stint van Perez was overigens zoveel sneller dan zijn eerste stint, omdat de omstandigheden steeds beter werden naar mate de sessie vorderde.

Natuurlijk is en blijft het testen, maar het zou een eerste voorzichtige indruk moeten geven van de krachtsverhoudingen. Mercedes legde op zaterdag nog geen racesimulatie af.

Check hieronder het overzicht.

Racesimulaties dag twee

Stint Perez gemiddeld Leclerc gemiddeld Verschil
1. 1.38,169 (C2, 20 ronden) 1.38,718 (C2, 14 ronden) + 0,549
2. 1.36,865 (C3, 17 ronden) 1.37,925 (C3, 14 ronden) + 1,060
3. 1.34,989 (C2, 8 ronden) 1.37.760 (C3, 15 ronden) N.v.t.

Ook interessant:

Video: de geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel