Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell moedeloos na touché met Verstappen: "Dit vat mijn seizoen samen"

Max Verstappen en George Russell raakten elkaar tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Russell vindt dat hijzelf een fout heeft gemaakt.

Russell Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek er lang op dat George Russell op het podium kon eindigen tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De Brit reed virtueel op de tweede plaats na een tijdstraf voor Max Verstappen, die vlak achter Russell weer naar buiten kwam. Verstappen was sneller en probeerde Russell al snel weer in te halen, maar de twee raakten elkaar. Russell had schade, kreeg een straf en vertelt na afloop dat het zijn fout was.

"De race van vandaag vat mijn seizoen wel aardig samen", vertelt Russell bij Viaplay. "Het was opnieuw een gemiste kans, want een simpel podium zat er zeker in. Het incident met Max was mijn fout. Ik had hem niet gezien en hij leek een beetje in mijn blinde hoek te zitten. Bovendien had ik niet verwacht dat hij me op dat punt in zou halen. Er volgde daarna een heel lang recht stuk en ik had hem dan zeker weer ingehaald."

Russell zou uiteindelijk als achtste finishen. "Het was jammer dat de safety car naar buiten kwam, want ik denk dat we, ondanks de schade, nog als vierde hadden kunnen finishen. Eerlijk gezegd ben ik ontzettend teleurgesteld over hoe het is afgelopen. Desondanks had Max het initiatief in de bocht. Het is zo'n bocht waar je niet in je spiegels kan kijken. Ik betaalde daar de prijs voor."

Bekijk hieronder nog eens het incident, de analyse en het interview met Russell!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"