Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Russell-vervanger neemt unieke ervaring mee het graf in

De naam Jack Aitken is misschien niet in het collectieve F1-geheugen blijven hangen. Niet zo vreemd, want hij reed vrij recent maar één Grand Prix. Maar die ene Grand Prix koestert hij. Hij neemt het mee zijn graf in.

Start GP Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is wat waard als je jezelf op enig moment in je racecarrière Formule 1-coureur hebt mogen noemen. Dat geldt zeker ook voor Jack Aitken. Hij kreeg één kans en daar bleef het bij. Maar die ene ervaring neemt hij mee zijn graf in.

Jack Aitken werd in 2020 als Williams-reservecoureur opgeroepen. Immers, Lewis Hamilton had Covid19 opgelopen en werd bij Mercedes vervangen door George Russell, waarna Williams op zoek moest naar een vervanger voor Russell.

Aitken debuteerde zodoende in de GP van Sakhir, de race die in Bahrein werd verreden op het Outer Circuit, een circuit met een handjevol bochten, wat Aitken ongetwijfeld wat hielp om in het spoor te blijven van teamgenoot Nicholas Latifi.

			© Williams
	© Williams

In de race spinde hij met schade tot gevolg, waardoor, cru genoeg, George Russell een zege bij zijn Mercedes-debuut verloren zag gaan door pitstopmalheur. Hoe blikt Aitken terug op dat weekend, wetende dat er geen vervolg kwam en er hoogstwaarschijnlijk niet meer gaat komen? Voelt hij zich desondanks onderdeel van een select clubje, van de elite?

"Ja, eigenlijk wel...", zo vertelt hij in gesprek met The Race. "Het is moeilijk om hier over te praten zonder de verkeerde indruk te wekken, maar ik zal eeuwig gelukkig blijven met het feit dat ik die race mocht starten."

"Het leek er even op dat ik ook in Abu Dhabi kon rijden, aangezien het onduidelijk was op Hamilton op tijd weer fit zou zijn. Die tweede race kwam er echter niet, waardoor het feit dat ik in mijn enige race ooit spinde. Ik wilde niet die ene coureur zijn die zich koste wat kost wilde bewijzen."

Echter, die kijk op de zaak is met de tijd wel veranderd: "Nu kan ik ook terugkijken op alle andere momenten gedurende het weekend waarin ik er denk ik precies heb uitgehaald wat er in zat. En ja, de herinnering aan het feit dat ik één van de 20 coureurs was die dit mochten doen, is iets... Dat neem ik mee mijn graf in en ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen."

Vandaag de dag racet Jack Aitken in de DTM.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel