Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet kansen in titelstrijd groeien: "Dan kunnen we ze zelfs nog inhalen"

McLaren en Red Bull zijn in een strijd verwikkeld in het constructeurskampioenschap, maar Carlos Sainz spoort Ferrari tussendoor aan om de aansluiting met de concurrentie niet te verliezen. De Spanjaard ziet namelijk kansen voor de Italiaanse renstal.

Sainz FP2 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op dit moment lijkt de strijd in het constructeurskampioenschap vooral te draaien om McLaren en Red Bull. McLaren heeft op dit moment een voorsprong van 41 punten in handen en lijkt in staat te zijn om nog verder uit te lopen op Red Bull, maar de Oostenrijkse concurrent is van plan om met een upgrade weer het een en ander te verbeteren in Austin. Kortom, daar kan dus nog van alles gebeuren.

Toch lijken McLaren en Red Bull te vergeten dat zij inmiddels niet meer de enigen zijn die een rol spelen in de titelstrijd, want ook Ferrari komt steeds dichterbij. Ze staan nog altijd 75 punten achter McLaren, maar het gat met Red Bull bedraagt nog maar 34 punten en dat biedt perspectief voor de Italiaanse renstal. 

Carlos Sainz liet tegenover onder meer RacingNews365 dan ook weten dat het van groot belang is om Red Bull niet uit het oog te verliezen. De Ferrari-coureur begrijpt dat McLaren inmiddels de torenhoge favoriet is, maar verwacht wel dat er best wel eens kansen kunnen ontstaan als McLaren en Red Bull het in de laatste zes raceweekenden toch wat lastiger krijgen.

"McLaren heeft zeker de overhand en zijn op dit moment ook wel de favorieten in de strijd om de titel, maar wij staan nog vlak achter Red Bull. We zouden zelfs McLaren nog in kunnen halen, mocht het bij hen toch nog fout gaan de laatste races en ze daardoor problemen ervaren. We moeten daarom koste wat kost bij hen in de buurt blijven in het kampioenschap."

Mocht McLaren echter blijven presteren zoals ze dat nu doen, denkt Sainz dat Ferrari zich vooral op die tweede plek moet richten. Dat zou na de problemen van de afgelopen maanden, die allemaal begonnen met het 'stuiterprobleem' dat in Spanje aan het licht kwam, toch een fantastisch resultaat zijn voor de Italiaanse renstal. Sainz verwacht echter dat Red Bull zich ook niet zomaar gewonnen zal geven. 

"Ik denk dat het echt aan zou tonen hoe fantastisch ons doorzettingsvermogen is als we er inderdaad nog in zouden slagen tweede te worden in het kampioenschap. We hebben natuurlijk een lastige periode achter de rug, waarin we veel punten verloren en ook niet echt konden verbeteren, dus een tweede plek zou geweldig zijn. Maar ik denk wel dat Red Bull sterker terug zal komen in Austin, gezien de upgrades die ze van plan zijn mee te nemen. Als zij eenmaal begrijpen waar de fout zit, zal het echt niet makkelijk zijn hen nog te verslaan."

Praat mee!

Viaplay
x