Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Steun voor Horner, advies over afwikkeling: "Dan moet je duidelijkheid hebben"

Christian Horner ligt onder een vergrootglas, maar volgens Red Bull-ambassadeur David Coulthard is er sprake van een overreactie en moet de teambaas zich kunnen verdedigen. Eddie Jordan adviseert Red Bull op zijn beurt om tempo te maken met de afwikkeling van de zaak.

XPB 1204350 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op maandag werd er bekend dat er een onderzoek was gestart naar Christian Horner, die zich bij het Red Bull Formule 1-team schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

De aantijgingen, die van een persoon binnen het team zouden komen, worden momenteel door moederbedrijf Red Bull onderzocht. Op vrijdag werd de teambaas uren lang gehoord door een speciaal aangestelde externe onderzoeker.

In de Formula For Success-podcast geven voormalig Red Bull-coureur David Coulthard en voormalig teambaas Eddie Jordan hun mening. Eerstgenoemde vindt dat er veel te snel wordt geoordeeld en steunt hij de teambaas. "Voor nu wordt er gewoon een onderzoek uitgevoerd. Dat is waar we staan."

"Ik heb allerlei overreacties gezien op social media. Mensen willen nu al dat hij opstapt of geschorst wordt. Dat soort dingen. Iedereen verdient het echter om zijn kant van het verhaal uit te leggen. Op vrijdag heeft Horner dat mogen doen. Ik weet niet hoe het zit met de andere betrokken partij. Misschien hebben we volgende week wat duidelijkheid."

Jordan geeft advies

Daar lijkt het echter niet op, als we de Britse media mogen geloven. Toch raadt Jordan wel aan om al voor de onthulling van de nieuwe RB20 duidelijkheid te creëren. "Ik ben het met jou eens, David. Dat is de basisregel, toch? Onschuldig totdat het tegendeel is bewezen."

"Dat gezegd hebbende, ze moeten dit eigenlijk volgende week af kunnen sluiten. Het zou heel raar zijn om een onthulling van de nieuwe F1-bolide te hebben met Christian erbij, zonder dat er uitsluitsel is. Iedereen springt er nu bovenop en komt met eigen theorieën, complottheorieën of hoe je het ook wilt noemen."

Jordan snapt tegelijkertijd waarom Red Bull het heel voorzichtig aanpakt. "De zaak ligt bij het moederbedrijf, niet bij Red Bull Racing. Je snapt waarom de advocaat is aangesteld door het moederbedrijf. Het is voor hen natuurlijk van enorm belang hoe er naar het merk wordt gekeken en hoe ze hun product presenteren. Er moet echter duidelijkheid komen voor de launch volgende week", besluit de Ier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel