Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Straf dreigt voor Verstappen, Hamilton en meer F1-coureurs na kwalificatie GP Mexico

Max Verstappen en meerdere andere F1-collega's moeten zich melden bij de stewards na afloop van de kwalificatie in Mexico.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Update: Alleen Sargeant is bestraft. Hij ontvangt tien plekken gridstraf. De andere coureurs zijn vrijgesproken. Waarom? Dat lees je hier.

In Q1 tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico was het chaotisch. Alle twintig coureurs wilden nog een snelle ronde gaan rijden en daardoor ontstond er een opstopping in de pitstraat.

Max Verstappen en George Russell moeten zich melden bij de stewards, omdat ze te lang zouden hebben gewacht aan het einde van de pitstraat, terwijl de lichten op groen stonden. Achter hen ontstond een opstopping met meerdere wachtende coureurs. Hetzelfde geldt voor Fernando Alonso.

In Singapore deed Verstappen hetzelfde en toen kreeg hij een officiële reprimande van de stewards, die destijds wel dreigden met een straf. "Die had op zijn plaats kunnen zijn, omdat hij de sessie van andere coureurs in gevaar bracht", schreef men toen. Of dat invloed gaat hebben op de uitslag van nu, dat valt nog te bezien. In Q2 was het namelijk eveneens chaotisch bij het uitkomen van de pitstraat.

Negeren gele vlaggen?

Alonso ging vervolgens aan het begin van zijn snelle ronde in de rondte, waarna er met gele vlaggen werden gezwaaid. Enkele coureurs leken daar weinig rekening mee te houden en moeten zich verantwoorden bij de stewards.

Onder meer Lewis Hamilton, Logan Sargeant en Yuki Tsunoda moeten tekst en uitleg geven. Als zij inderdaad gele vlaggen negeerden, dan lijkt een straf onvermijdelijk. Sargeant en Tsunoda moeten óók naar de stewards vanwege het negeren van gele vlaggen.

Lando Norris, George Russell en Guanyu Zhou hebben tijdens een cooldown ronde te langzaam gereden, langzamer dan de maximale toegestane rondetijd. Ook zij moeten zich daarvoor verantwoorden, maar de laatste races leidde die overtreding nooit tot een straf.

Bekijk hier het moment van Verstappen!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"