Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Toen Vettel een dramatische zondag beleefde in Mexico

Met 53 zeges en vier wereldtitels is Sebastian Vettel een van de succesvolste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis, maar iedereen kent ook weleens een mindere dag. Voor de Duitser ging daadwerkelijk alles mis tijdens de Grand Prix van Mexico in 2015.

Vettel Mexico 2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen 2015 is voor Sebastian Vettel zijn eerste bij Ferrari. De viervoudig wereldkampioen werd een jaar eerder bij Red Bull veelal verslagen door Daniel Ricciardo en kon een aanbod van het iconische Italiaanse team uiteindelijk niet afslaan. De overstap begon voortvarend met een zege in Maleisië, maar gaandeweg het seizoen bleek dat Mercedes een klapje te snel was. Toch stond Vettel voor het Grand Prix-weekend in Mexico tweede in de WK-stand, met een paar punten voorsprong op Nico Rosberg. Lewis Hamilton was al wereldkampioen.

Ook in de kwalificatie op het Autódromo Hermanos Rodríguez werd duidelijk dat de Mercedes de te kloppen auto was. Rosberg pakte poleposition voor Hamilton en Vettel, waarna de laatstgenoemde coureur in de persconferentie al grappend aan zijn concullega's vroeg of ze elkaar er niet af konden tikken in bocht één. Die opmerking kwam als een boemerang terug, zo zou een dag later blijken.

Na het doven van de rode lichten waren de Red Bulls van Danill Kvyat en Daniel Ricciardo beter weg dan Vettel. Kvyat schoot meteen langs de Duitser, die probeerde in de tegenaanval te gaan. Ricciardo zag zijn kans schoon, dook in een gat dat er eigenlijk niet was en raakte lichtjes het rechterachterwiel van Vettel. Het gevolg? Een lekke band en een inhaalrace voor de Ferrari-coureur. Ricciardo kon zijn weg vervolgen.

Bekijk hieronder de video van de eerste ronde. Het artikel gaat daarna verder.

Een spin

De touché zou een dramatische dag voor Vettel inluiden. De Duitser maakte in de openingsfase wel wat plaatsen goed en was na zijn pitstop de snelste man op de baan, maar het bleek dat hij zijn auto aan het 'overdriven' was. In zijn dadendrang ging het namelijk al snel wéér fout, want in ronde 18 stond Vettel ineens achterstevoren. De coureur raakte de controle over de achterkant kwijt in bocht zeven en kon weer opnieuw beginnen. Hij zakte namelijk van de elfde naar de zestiende plaats.

Bekijk hieronder de video van de spin. Het artikel gaat daarna verder.

Harde klapper in bocht zeven

Natuurlijk zaten er nog steeds punten in, maar een sensationele comeback was na de spin eigenlijk wel uitgesloten. Vettel stuitte al snel op de Lotus van Pastor Maldonado, die in de basis een stuk langzamer was. Op het lange rechte stuk probeerde de Duitser voor het eerst zijn Venezolaanse tegenstander te passeren, maar ook dat ging fout. Vettel verremde zich, schoot van de baan en kwam achter Maldonado weer terug de baan op.

Daarna was Vettel zowaar een tijdje niet in beeld, totdat hij zijn Ferrari tot overmaat van ramp ook nog eens in de muur parkeerde. In ronde 52 ging het weer fout in bocht zeven, waar de Duitser een atypische crash meemaakte. Vettel verremde zich en schoot rechtdoor vol de muur in. Een dramatische en knotsgekke zondag kwam zo tot een einde en ook de strijd om plaats twee in het kampioenschap boog de kant van Rosberg op. De landgenoot van Vettel won in Mexico, zou alle resterende Grands Prix op zijn naam schrijven en Vettel 44 punten achter zich houden in de eindstand.

Bekijk hieronder de video van de crash!

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"