Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Tweede Red Bull-zitje tóch in trek: 'Coureurs bieden zich gratis aan'

Het tweede Red Bull-zitje naast dat van Max Verstappen is een stoeltje met twee gezichten. Ja, je rijdt in de snelste auto van het moment, maar het kan ook zomaar een carrière killer zijn. Hoe gewild het zitje is? Teambaas Christian Horner maakt dat met een opvallende uitspraak duidelijk.

Verstappen Monza Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Is Red Bull voor een coureur (als je niet Max Verstappen heet) de place to be, of doe je er verstandig aan om ver bij dat zitje weg te blijven, omdat het risico dat je zoek gereden wordt en dus je carrière schaadt te groot? In de afgelopen jaren wist geen van de drie meest recente Red Bull-teamgenoten van Max Verstappen op constante basis ook maar in de buurt te komen en te blijven bij de Nederlander. Pierre Gasly en Alexander Albon konden vertrekken en hoewel Sergio Perez het beduidend langer volhoudt, heeft ook hij het hard te halen.

Wie denkt dat daarmee het zitje naast de nu drievoudig wereldkampioen minder aantrekkelijk wordt heeft het mis. Dat blijkt als Sky Sports teambaas Christian Horner de vraag stelt of de geschiedenis zich mogelijk herhaalt. Ayrton Senna bood immers ooit aan om zonder salaris voor Williams te rijden, aangezien dat nu eenmaal de beste auto van het moment was. Melden coureurs zich op een zelfde manier bij Red Bull?

"Daar is links en rechts wel sprake van, maar dat biedt op geen enkele manier garanties. Checo (Sergio Perez, red.) is onze coureur. Als hij het goed doet, willen we hem behouden, maar is volledig afhankelijk van hoe hij presteert in vergelijking met zijn teamgenoot."

"2024 wordt een belangrijk jaar met al die contracten die aflopen. Onze auto is zeer aantrekkelijk voor coureurs en tegelijkertijd hebben we ook geweldige talenten in onze eigen poule."

De eerste keuze is en blijft, als we Horner moeten geloven, Sergio Perez. 'Maar goed presteren in vergelijking met zijn teamgenoot' is geen gemakkelijke opgave, dat weet Horner ook en dat beklemtoont hij zelfs: "Checo is een zeer bekwame racer en het is heel lastig om de teamgenoot te zijn van Verstappen. Maar hij heeft geweldige mentale weerbaarheid getoond met de manier waarop hij daarmee dealt."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"