Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer pakt podiumplaats na zeer knappe inhaalrace in Silverstone

Collin Veijer heeft tijdens de Moto3-race op Silverstone een schitterende inhaalrace gereden. De Nederlander kende een zeer matige start en moest zich terugvechten naar de kop van het veld. De overwinning zat er in, maar de Nederlander moest genoegen nemen met P3.

Collin Veijer
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer kende een uitstekende kwalificatie op het circuit van Silverstone. De Nederlander pakte P2, op slechts 41 duizendsten van de poleposition van Iván Ortolá maar kon hier niet lang van genieten.

Want op de zondag werd hij nog voor de eerste bocht opgeslokt in het gedrang. Aan het einde van de eerste sector vonden we Veijer terug op de zevende plaats. Daarna ontwikkelde de wedstrijd zich in twee groepen, waarbij Veijer mee bleef gaan met de kopgroep en leek af te wachten op zijn kans. Het circuit in Silverstone is de langste op de MotoGP-kalender en dus werd er vooral afwachtend gereden.

Toen de wedstrijd zich na een ronde of 4 had gestabiliseerd, zakte Veijer steeds verder naar achteren. Met nog tien rondes te gaan, zakte Veijer terug naar P10. Lang bleef Veijer niet hangen op die tiende plek, want nog voor het einde van de ronde wist hij de negende plaats terug te pakken. Het zorgde ervoor dat de Nederlander weer wat aansluiting vond bij de kopgroep. Halverwege de wedstrijd begon de kopgroep steeds meer van positie te wisselen en daar wist Veijer van te profiteren.

Winst?

Want langzaam maar zeker werkte Veijer zich op naar P4, waardoor de podiumplaatsen ineens weer in beeld kwamen. Een mooi gezicht op Silverstone, want op dat moment in de wedstrijd was de volledige top vier van het kampioenschap, ook de top vier in de wedstrijd.

Met kampioenschapsleider Alonso voor zich, rukte Veijer verder op. De Nederlander verschalkte Holgado en later ook Alonso waardoor hij naar P2 ging. Inmiddels maakte Ortolá wel grote stappen, maar Veijer was sneller. Met nog iets meer dan drie rondes te gaan pakte Veijer de Spanjaard en nam hij de leiding over.

Lang kon Veijer niet genieten van de leiding, want nog geen halve ronde later zakte hij alweer terug naar de vierde plaats. Het illustreerde de race op Silverstone. In de eindfase van de wedstrijd pakte Veijer nog wel de derde plaats terug, waarna hij kon gaan jagen op kampioenschapsleider Alonso en Ortolá.

En dat lukte bij de laatste bochten in ronde 14 van de 15. Veijer pakte in één bocht 2 man en nam zo wederom de leiding over. Na een foutje van Alonso, had Veijer iets meer lucht dan gewoonlijk, waardoor hij de eerste aanvallen kon afslaan. Echter tegen het einde van de ronde was het op, waarna Alonso en Ortolá er alsnog voorbij gingen. In de laatste bocht probeerde Veijer het nog wel, maar hij kwam net te kort. Veijer moest genoegen nemen met P3, maar gezien de matige start, zal hij daar niet geheel ontevreden mee zijn.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"