Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2023

Verstappen gefrustreerd door aanhoudend Red Bull-probleem, Ferrari wederom razendsnel

Carlos Sainz heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Singapore als snelste afgesloten. Max Verstappen worstelde nog altijd met de Red Bull en klokte de vierde tijd.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de moeizame vrijdag voor Max Verstappen en Red Bull was er de gehele nacht flink gewerkt om de set-up te verbeteren. De derde vrije training moet een eerste antwoord geven op de vraag of de RB19 mee kon in de strijd met de Ferrari's.

Verstappen trapte op de medium band als snelste af, maar zag al snel diverse coureurs onder zijn tijd duiken. Het tempo werd opgevoerd en Verstappen liet zien dat de problematische eerste sector nu aanzienlijk beter. Het bracht een 1.33,6 op de klokken, de snelste tijd van dat moment.

Het team van Mercedes wisselde als eerste naar de zachte band, wat George Russell en Lewis Hamilton de eerste twee posities opleverde. Het gat naar Carlos Sainz bedroeg slechts drie tienden. Verstappen en Perez hadden ondertussen nog altijd hun handen vol aan de RB19, die ook tijdens de sessie nog regelmatig met een aangepaste afstelling de baan op werd gestuurd.

Uitslag Derde vrije training - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was op de kwalificatiesimulaties van alle coureurs op de zachte band. In zijn vernieuwde McLaren liet Lando Norris zich van voren zien, maar het wachten was op de beide Ferrari's en Verstappen.

Verstappen kende wederom een slechte eerste sector waarin hij zijn handen vol had aan de RB19 getuige zijn stuurbewegingen. De auto die normaal op rails rijdt glibbert en glijdt vooralsnog veel teveel op het stratencircuit. Liefst drie tienden kwam Verstappen tekort op de tijd van Norris. Over de boordradio liet de geïrriteerde Nederlander weten allerminst blij te zijn met de upshifts van zijn auto: 'onacceptabel!'.

Sainz stoof ondertussen naar de snelste tijd en zette Verstappen daarmee op een achterstand van liefst zes tienden. De beide Red Bulls bevonden zich met nog enkele minuten te gaan op de zesde en negende (Perez) positie.

In de slotseconden waagden Verstappen en zijn rivalen zich nog eenmaal op de baan. Leclerc opende razendsnel, maar verloor bijna de controle over zijn Ferrari en brak zijn run af. Verstappen verbeterde zijn tijd, maar kwam niet verder dan de vierde positie op drie tienden van Sainz en achter Russell en Norris.

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x