Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Verstappen komt met tekst en uitleg na mislopen pole in Mexico

Max Verstappen start de GP van Mexico vanaf de derde startplek. Daar is hij niet tevreden mee, maar hij heeft wel een uitleg voor de tegenvallende kwalificatie.

Verstappen Mexxico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen was de grote favoriet voor de pole, nadat hij de drie trainingssessies als snelste had afgesloten. Toch zal hij op zondag slechts vanaf P3 starten, achter twee Ferrari's. De Nederlander verklaart wat er mis ging in Q3.

"Het is heel lastig om de perfecte ronde te rijden hier. Er is weinig grip, vanwege de hoogte waarop we rijden", zo doelt hij op het feit dat het Autodromo Hermanos Rodriguez op 2200 meter hoogte ligt boven zeeniveau.

"Als je dan wat meer probeerde te pushen, dan probeert de auto onder je weg te glippen. Dat gebeurde denk ik in Q3, waar we het niet allemaal voor elkaar hadden. Vooral in de laatste sector hadden we het lastiger dan ik had gewild."

Punten worden pas op zondag verdeeld

Verstappen gaat echter niet bij de pakken neerzitten. "Maar goed, het zat nog steeds dicht op elkaar allemaal en de race is nog lang, er komen nog veel ronden aan. Op zondag scoor je de punten."

Dan gaat Max natuurlijk vol voor de zege. "Ik heb vertrouwen in de race. Natuurlijk was ik liever vanaf de eerste plek gestart, maar we hebben een goede slipstream op weg naar de eerste bocht. We gaan zien wat er gebeurt, ik ga er voor."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"