Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Verstappen naar Mercedes? Wolff reageert

Wie moet Mercedes aantrekken als vervanger van Lewis Hamilton? Vele namen passeren de revue, waaronder ook die van Max Verstappen. Hoe denkt teambaas Toto Wolff over het potentieel aantrekken van de Nederlandse Red Bull-kampioen?

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zijn roerige tijden voor Mercedes nu stercoureur Lewis Hamilton heeft aangegeven zijn geluk bij Ferrari te gaan beproeven. Wie gaat er in de voetsporen van de recordkampioen treden? Max Verstappen wellicht? Helmut Marko gaf al aan sowieso een poging van Mercedes om Verstappen bij Red Bull weg te kapen te verwachten.

Het antwoord daarop vanuit Wolff bleef niet lang uit. Hij sprak met het Duitse RTL over diverse kandidaten en ook de naam Verstappen viel: "We zullen er altijd op inzetten het best denkbare rijdersduo in onze auto's te hebben. Daarvoor zullen we de diverse gesprekken ook niet schuwen. We hebben nu gezien hoe snel iets kan veranderen", zo vertelt hij.

"Maar dat gezegd hebbende zullen wij bestaande contracten respecteren", zo vervolgt hij, om vervolgens uit te leggen waarom de deur naar Verstappen wat hem betreft toch wel open blijft staan, ook al heeft Verstappen een Red Bull-contract tot en met 2028.

"Coureurs willen nu eenmaal in de snelste auto's plaatsnemen. In dat opzicht is het is het dus aan ons om aan te tonen dat we de snelste auto kunnen bouwen, op de korte termijn, maar ook op de lange termijn en met het oog op de nieuwe reglementen. Wellicht dat daar kansen uit voort kunnen komen. De bal ligt bij ons."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel