Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Villeneuve fileert McLaren: "Hebben er een puinhoop van gemaakt!"

McLaren staat sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan aan de leiding van het constructeurskampioenschap. Toch is de achterstand op Max Verstappen in het coureurskampioenschap nog altijd groot en volgens Jacques Villeneuve is die inmiddels onoverbrugbaar geworden.

Norris Piastri Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al weken diende het zich aan, maar sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan is het werkelijkheid: McLaren heeft de leiding gegrepen in het constructeurskampioenschap. Sinds de grote update van het team uit Woking in Miami, kroop McLaren steeds meer richting Red Bull en het leek een kwestie van tijd tot McLaren de grote rivaal bij zou halen. Toch kijkt Lando Norris nog altijd tegen een vrij grote achterstand aan in het coureurskampioenschap. De Brit had na de race in Miami 53 punten achterstand, nu, twaalf races later is dat gat 52 punten.

In dertien races is Norris dus slechts één punt ingelopen op Verstappen en daar is volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve maar één verklaring voor: McLaren. De Canadees vertelt tegenover Marca dat hij vindt dat het team uit Woking te laat in actie is gekomen: "McLaren heeft er een puinhoop van gemaakt en nu is het te laat! Het begon al in Hongarije. Ze hebben echt zwakte getoond door Norris geen prioriteit te geven over Piastri, maar we weten natuurlijk niet wat er in Oscars contract staat."

Al heeft Villeneuve daar wel zo'n vermoeden over. Volgens de Canadees is de manager van Oscar Piastri, Mark Webber, niet dom gezien zijn verleden bij Red Bull: "We weten niet wat Mark Webber in zijn contract (van Piastri red.) heeft weten te krijgen. Hij is een slimme jongen. Mark zat bij Red Bull altijd aan de verkeerde kant van het spectrum, zelfs toen hij Sebastian Vettel versloeg. Vettel had altijd voorrang. Ik weet zeker dat hij de geschiedenis niet laat herhalen bij Oscar."

Toch is Villeneuve van mening dat McLaren harder had moeten zijn in haar keuzes. De Canadees wijst daarbij naar de race in Monza: "Als je naar Monza kijkt, had het een één-twee moeten zijn voor McLaren. Ze hebben als team punten verloren en dat had nooit mogen gebeuren. Norris is degene die vecht voor het coureurskampioenschap."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x