Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve prijst Verstappen om 'nieuwe' aanpak: "Het getuigt van volwassenheid"

Max Verstappen heeft al acht Grands Prix op een rij niet meer gewonnen. Een nieuwe realiteit voor de Nederlander die de laatste jaren de Formule 1 domineerde. Toch ziet voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve dat Verstappen op een volwassen manier de titelstrijd aangaat.

Norris Verstappen podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste keer dat het Nederlandse volkslied te horen was na afloop van een Formule 1-race was op 23 juni. Max Verstappen wist toen namelijk de Grand Prix van Spanje op zijn naam te schrijven, sindsdien bleef een nieuwe overwinning uit. Voor het eerst in bijna vier jaar moest Verstappen meermaals de overwinning aan een concurrent laten en dat zorgt voor een nieuwe realiteit. Want ondanks het feit dat Verstappen nog altijd aan de leiding gaat van het kampioenschap, lijkt het steeds meer een gevalletje schade beperken te worden in plaats van strijden om de overwinning.

En dat laatste is ook voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve opgevallen. De wereldkampioen van 1997 is dan ook onder de indruk van de Nederlander, zo vertelt hij bij Marca: "Max heeft zijn aanpak veranderd. Hij probeert niet om races te winnen, maar alleen om punten te scoren. Het getuigt van volwassenheid. Het kampioenschap is belangrijker dan het winnen van individuele races."

"Hij weet dat McLaren niet de moeilijke beslissingen neemt die het zou moeten nemen," aldus de Canadees. Volgens Villeneuve gaat dat Verstappen in de kaart spelen: "Dat zal in zijn voordeel zijn. Als Lando geen kampioen wordt, is dat McLarens fout, niet de zijne."

'Echte concurrent'

Toch wil Villeneuve de status van Norris niet onderschatten. Volgens de voormalige wereldkampioen heeft de Brit de status van titelkandidaat zelf afgedwongen: "Max beseft dat hij een bedreiging is. Ze hebben een aantal echte gevechten gehad en ik denk dat hij (Verstappen) hem nu als een echte concurrent ziet."

"Het heeft gewoon iets meer van Norris nodig om competitiever te zijn, maar het zal een leuk einde van het seizoen worden. Het zal heel close worden tussen Max en Lando!" zo eindigt Villeneuve. 

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x