Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Voormalig F1-coureur hekelt Red Bull-samenwerking: "Dat is niet oké!"

Daniel Ricciardo reed in de slotfase van de Grand Prix van Singapore de snelste raceronde en snoepte zo een puntje weg bij Lando Norris. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner vond het niet oké en wijst naar de samenwerking tussen Red Bul en Visa Cash App RB (RB).

Verstappen Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aan het einde van de Grand Prix van Singapore baarde RB opzien door Daniel Ricciardo naar binnen te halen voor nieuwe softs. De Australiër werd zo in staat gesteld om de snelste raceronde te rijden en een puntje bij Lando Norris weg te snoepen. Het kan van cruciaal belang zijn in de titelstrijd met Max Verstappen, die Ricciardo dan ook bedankte op de boordradio. Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner is echter van mening dat de Red Bull-samenwerking niet in de koningsklasse thuishoort.

"Ricciardo bemoeide zich actief met de strijd om het wereldkampioenschap, dat is een feit", stelt Danner tegenover het tijdschrift AvD Motorsport. "Christian Horner, Verstappen, iedereen praat over het feit dat ze het puntje wilden afpakken van Norris."

Danner begrijpt het wel, maar vindt het simpelweg niet helemaal fair. "Je kan niemand de schuld geven. Ik zou hetzelfde hebben gedaan als teambaas. Horner wordt betaald om het beste te doen voor zijn team. Wel moeten we het goed in de gaten houden, want het is anderhalf team tegen één. Het past niet bij de geest en de regels van de sport."

Waarom niet? Omdat RB stiekem door Horner wordt geleid, stelt Danner. "Na het verlies van Franz Tost, een persoonlijkheid op zich, hebben we nu Horner die de beide teams controleert. Met Peter Bayer en Laurent Mekies heb je twee mensen die het team leiden, maar Christian Horner regeert door. Dat is niet oké! Het grotere geheel moet bekeken worden."

Praat mee!

Viaplay
x