Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton baalt van gat met Verstappen: "Dan was ik dichterbij geëindigd"

Lewis Hamilton maakte het podium compleet tijdens de Grand Prix van Spanje. De Mercedes-coureur kon het tempo van de heren voor hem niet bijhouden, maar wist desondanks toch op het podium te komen. Toch blijft de zevenvoudig wereldkampioen met een kritische blik naar zijn prestatie kijken.

Hamilton podium Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft een fantastisch weekend achter de rug in Spanje. Het zelfvertrouwen van de Mercedes-coureur groeide met de seconde en ook de auto was hartstikke sterk, en dat leverde hem uiteindelijk een welverdiende derde plek op tijdens de race. 

Hamilton nam na de race dan ook uitgebreid de tijd om zijn team te bedanken voor het harde werk. "Dit was echt een geweldig weekend! Ik wil het team echt heel erg bedanken, want ze hebben ook zo hard geoefend op de pitstops. Die gingen vandaag zo ontzettend goed!"

Toch verliep niet alles op rolletjes voor de Brit, want bij de start ging het naar eigen zeggen nog mis. "Ik had een beetje hetzelfde probleem als Norris, want ik had een hele slechte start en verloor daarom ook veel ten opzichte van de beide Ferrari's. Het was wel lastig om die achterstand weer weg te werken., maar met een betere start denk ik echt dat ik dan dichter bij Verstappen en Norris was geëindigd." 

Hamilton blikte ook nog even terug op alle spannende inhaalacties, met in het bijzonder de wel heel risicovolle strijd met Carlos Sainz. "Het werd sowieso heel spannend tijdens al die inhaalacties, maar zo hoort het ook te zijn, toch? Ik denk dat Sainz en ik elkaar wel raakten, maar het was wel een eerlijke inhaalactie. Ik gaf hem de ruimte en die actie zat wel op de limiet, maar het is uiteindelijk allemaal goed gegaan."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Oostenrijk 2024