Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse media lyrisch over Ferrari-'meesterwerk', zien kannibaal Verstappen donderen

Met een thuiszege van Ferrari op Monza, is het logische dat de Italiaanse kranten lyrisch zijn over de winst van Charles Leclerc. Tegelijkertijd zagen ze ook de worsteling van Verstappen die zich na de race flink liet gelden.

Verstappen Leclerc Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Een sprookje voor Ferrari. Een rode overvloed in Monza. Ferrari overwon met het hart. Het leek wel een rode zee op het rechte stuk van Monza. Er was geen wonder nodig maar slechts de magie van Leclerc", schrijft Gazzetta dello Sport. "Ook aan de pitmuur was men geniaal. In de laatste vijf ronden kwam er ook de steun van het publiek, iedere ronde weer. Daarna was er een explosie van geluk nadat Leclerc de overwinning daadwerkelijk pakte." 

De Italiaanse sportkrant is sowieso lyrisch over winnaar Leclerc. "Op de boardradio was er de schreeuw van Leclerc te horen die bijna moest huilen. Met de overwinning maakte Leclerc het onmogelijke toch mogelijk. Er was maar een weg en dat was een risico nemen en dat deed Leclerc. Het hart overwon. Daarmee werd hij de koning van Italië." 

Natuurlijk is er ook oog voor de miserabele terugval van Red Bull en Max Verstappen. "Tegelijkertijd donderde Verstappen, die zijn auto steeds verder achteruit ziet gaan. Hij heeft voor nu nog altijd geluk dat Norris telkens slechts een deel van een cadeau uitpakt. Wat betreft de constructeurstitel is Red Bull al behoorlijk wanhopig geworden. Het is de vraag hoe snel en of Red Bull het nog wel kan omkeren. Verstappen moet het doen met een bolide die pas de vierde snelste was op de baan. De kannibaal veranderde daardoor in een accountant, maar ook dat is nodig om uiteindelijk de titel te winnen."

De tekst gaat verder na de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Corriere dello Sport steekt de loftrompet logischerwijs ook voor Leclerc en Ferrari. "Een leeuwenhart heeft Leclerc. Hij was in moeilijkheden met de banden maar wist alsnog te overwinnen. Wat een meesterwerk van de Scuderia. Het was een vorm van kunst gisteren de overwinning van Leclerc, prachtig om dat te zien."

"De klasse van McLaren was te zien maar in het park van Monza was het de magie van Ferrari dat overwon. Ze streden met fantasie, absurd dat ze het aandurfden met maar een stop te maken. Monza explodeerde zoals het dat voor het laatst deed in 2019. Overigens ook een heroïsch optreden van Verstappen, die een totaal niet rijdende bolide naar plaats zes bracht. Dat is ook de echte magie van Monza, er is weer een kampioenschap geopend."

Corriere della Sera geniet ook nog even na. "Wat een laatste ronde van Leclerc! Monza kent twee koningen, Leclerc en Sainz. Carlos was namelijk de andere beslissende factor. Bij McLaren kan men echter zich wel afvragen of men een eigen doelpunt heeft gemaakt. En op hetzelfde moment hebben we te maken met een furieuze Verstappen."

"Norris liet een grote kans liggen en maakte geen beste zondag mee. Dat terwijl alle kansen er zijn om Verstappen bij te halen in het kampioenschap. De Nederlander haalde het beste uit zijn bolide, maar ziet met pijn in zijn hart toe hoe de wagen achteruit gaat."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"