Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

80.000 Max Verstappen fans aanwezig bij GP België

De Formule 1 leeft meer dan ooit tevoren in Nederland. Tienduizenden fans woonden op vrijdag al de vrije trainingen bij en uiteindelijk verwacht de organisatie meer dan 80.000 Nederlandse fans over het hele weekend.

Max Verstappen is 'hot' in Nederland. De 19-jarige Red Bull-coureur weet zicht gesteund door een grote schare fans. Met dit weekend zijn thuis Grand Prix op de kalender barst er in de Ardennen een ware Max-mania los. Manager Raymond Vermeulen schetst een goed beeld van deze massale gekte. " Vier jaar geleden waren er wel wat Nederlanders hier op de tribune. Max reed toen Formule 3. In 2015 bij Toro Rosso waren er al veel Nederlandse vlaggen en vorig jaar was het een gekkenhuis. Als je denkt dat het niet gekken kan: De organisatie verwacht dit jaar 80.000 Nederlandse fans!"

De grote schare fans brengt geen extra stress met zich mee voor Max Verstappen. Wel is de Nederlander trots, volgens manager Vermeulen. " Max is hier om te racen, maar hij is erg trots dat al die Nederlanders hier voor hem naar toe komen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi