Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri beste optie voor De Vries? "Als je daar presteert gaan andere deuren voor je open"

Zien we De Vries volgend jaar in de Formule 1? En zo ja bij welk team? Verschillende teams lijken de Nederlander op hun verlanglijstje te hebben staan. Maar de grote vraag is: voor welk team kan De Vries het beste kiezen?

Na zijn geweldige prestaties tijdens het GP-weekend in Italië lijken verschillende teams interesse te hebben in Nyck de Vries. De Nederlander wordt onder andere gelinkt aan Williams, Alpine en sinds kort ook aan AlphaTauri nadat hij gespot was met Red Bull-adviseur Helmut Marko. Het is een klein luxeprobleem voor de 27-jarige coureur. Stel deze drie teams, en wellicht nog wel andere teams, schuiven een contract onder de neus van De Vries, waar moet hij dan voor gaan? Die vraag stelde host Joris Mosterdijk aan analist en coureur Tom Coronel en aan F1-kenner Ruud Dimmers. Beide zijn van mening dat het 'opleidingsteam' van Red Bull de beste keuze is. "Als jij het vertrouwen kan krijgen van Helmut Marko, dan krijg je kansen", begint Coronel. "Doe je het niet goed dan word je er ook gewoon gelijk uitgegooid. Hij is gewoon heel realistisch. Zowel bij Franz Tost als Helmut Marko heb je het over echte racers. De stopwatch die bepaalt." "Dat is denk ik nu wel redelijk in het voordeel van Nyck, want hij heeft heel veel ervaring en is gekweekt bij andere teams. De goede indruk was er eigenlijk al, ook al zou hij geen punten hebben gescoord. Het verschil met zijn teamgenoot, daar wordt natuurlijk ook direct naar gekeken. Niet voor niks dat Red Bull ook gelijk met hem contact heeft opgenomen." Onderaan in het artikel is de podcast te beluisteren. Het artikel gaat hieronder verder.

Twee Nederlanders bij Red Bull Racing?

Dimmers kijkt al wat verder dan het jaar 2023. Op het moment heeft teamgenoot Sergio Perez een niet zo'n heel grandioos seizoen en als dat in 2023 doorzet, dan zou dat nog wel eens uit kunnen monden in een coureurswissel zoals we dat wel eens vaker hebben gezien in de Red Bull-familie. "De auto van AlphaTauri is dit seizoen ook niet geweldig, maar als je presteert dan gaan er weer andere deuren voor je open", vertelt Dimmers waarmee hij refereert naar Red Bull. "Stel je rijdt Tsunoda echt het snot voor de ogen en Perez rijdt in 2023 een matig seizoen, waarom zouden ze dan niet wisselen." Nu horen we je denken, maar Perez heeft toch een contract tot en met 2024? Dat klopt, maar we hebben wel eens vaker gezien dat een contract minder waard is dan dat het lijkt. Een recent voorbeeld is Ricciardo die een contract bij McLaren had voor 2023, maar alsnog werd vervangen door Piastri. Ook in de Red Bull-familie komt dit voor. "Dat is misschien heel opportunistisch gedacht, maar zo werkt het wel", gaat Dimmers verder. "Kijk bijvoorbeeld naar Max. Kvyat zat bij Red Bull en kende even een iets mindere periode. Max was Toro Rosso toen ontstegen en dan wordt er gewisseld. En ook later met Gasly die halverwege het seizoen eruit geknikkerd werd."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi