Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beelden vanuit Italië: Kvyat stuurt nieuwe Toro Rosso rond

Waar de Formule 1-wereld op deze woensdag vooral gefocust is op de teampresentaties van Mercedes, Red Bull Racing en Racing Point, daar heeft Toro Rosso haar nieuwe auto al naar het circuit gebracht.

Comeback kid Daniil Kvyat reed op het Misano World Circuit Marco Simoncelli enkele ronden met de nieuwe STR14, de tweede wagen van Toro Rosso die is voorzien van een Honda-motor.

Voor Kvyat was het de derde keer sinds de Amerikaanse Grand Prix van 2017, zijn laatste deelname aan een F1-wedstrijd, dat hij achter het stuur van een Formule 1-bolide mocht kruipen. In 2018 werkte hij eenmaal een test voor Ferrari af, tegen het einde van dat jaar reed hij in een Toro Rosso tijdens de seizoensafsluitende test in Abu Dhabi. Toro Rosso maakt gebruik van een zogenaamde filmdag, waarop een team honderd kilometer op oude banden mag afwerken. De Formule 1-equipes zien de filmdag als kans om de nieuwe systemen te testen. Kvyat en diens teammaat Alexander Albon mogen volgende week naar hartenlust testen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In Spanje staan namelijk vier collectieve testdagen op het programma, op maandag 18 februari gaat men van start. Een week later krijgen Kvyat, Albon en de rest van de F1-coureurs wederom vier dagen de kans om hun nieuwe strijdwapens te testen.

https://twitter.com/ToroRosso/status/1095632421876322304

. @kvyatofficial putting in his first laps behind the STR14 👊 pic.twitter.com/Jvjb2fztJo — Toro Rosso (@ToroRosso) 13 februari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi