Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard waarschuwt Perez voor Ricciardo: "Heeft een flinke software-upgrade nodig"

In de ogen van David Coulthard heeft Sergio Perez een fikse software-upgrade nodig om aan te kunnen haken bij Max Verstappen en misschien ook wel om uit handen van Daniel Ricciardo te blijven. Dat laat de Schot optekenen in gesprek met de BBC.

"Sergio Perez zal weten dat er een waardige vervanger voor hem klaar staat", aldus David Coulthard, natuurlijk doelend op de bij Red Bull teruggekeerde Daniel Ricciardo. Sowieso zal de Mexicaan een tandje bij moeten zetten, meent Coulthard. "Kijkend naar hoeveel zeges Verstappen heeft geboekt en naar hoeveel Perez er heeft, moet je concluderen dat er meer nodig is dan wat polijstwerk. In plaats daarvan heeft hij een fikse software-upgrade nodig, de software moet herschreven worden."

"Ricciardo verdient nog een kans"

"Als je dezelfde ingrediënten voor een taart gebruikt, zal je uiteindelijk dezelfde taart bakken. Maar er zal iets anders aangepakt moeten worden om te veranderen. Hij heeft toegang tot de data van de wereldkampioen. Hij kan zien waar hij sneller en langzamer is. Checo zal heus op bepaalde punten sneller zijn, het is alleen dat Max vaker wel dan niet alles op zijn plek laat vallen." "Alle data is voor Checo voorhanden om zijn prestaties naar een hoger plan te tillen. Als hij daarin slaagt, dan kan hij aanspraak maken op de wereldtitel. Slaagt hij daar niet in, dan zal hij een coureur blijven die niet meer dan een paar GP's wist te winnen, een coureur zoals ikzelf." De logische vervanger van Perez, mocht daar noodzaak toe zijn, is dus Ricciardo en volgens Coulthard verdient de Australiër zeker nog een kans: "Als hij de kop goed weten te krijgen zoals in de tijden waarin hij nog succesvol was, dan moet hij ergens die kans krijgen. Krijgt hij die kans niet, dan zit zijn F1-carrière er waarschijnlijk op."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi